Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

  • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

  • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

  • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

  • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

  • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

  • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

  • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>