Cat de importanta este curatenia la locul de munca?

Curatenia la locul de munca este extrem de importanta pentru  o buna functionare a activitatilor la locul de munca. Dezordinea si mizeria poate fi un factor perturbator pentru angajati. Randamentul dat de angajati in indeplinirea task-urilor poate fi direct afectat daca acestia lucreaza intr-un mediu nociv deoarece efectiv strica starea de spirit a acestora si bineinteles ca nu mai pot gandi limpede.

Efectele neindeplinirii unor conditii minime pentru angajati se va vedea in imaginea firmei si normal si poate cel mai important in profitul acesteia. Datorita faptului ca oamenii buni nu o sa aleaga din principiu sa lucreze intr-un mediu toxic, singurii care o sa o faca sunt cei care nu se pricep atat de bine si au nevoie deci automat serviciile prestate nu o sa fie de cea mai buna calitate iar colaboratorii sau clientii care sunt dispusi sa plateasca bine nu o sa isi faca aparitia.

Ca totul sa decurga linistit si bine la locul de munca indiferent de domeniu, excluzand bineinteles locurile de munca care lucreaza in medii murdare dar pentru acest lucru se primesc diferite sporuri si protectie, in locurile de munca normale sa zicem asa este esential sa fie bine puse la punct.

In functie de job, spatiul mult si deschis este esential pentru a nu crea senzatia de spatiu inchis si sufocant deoarece in caz contrar oboseala isi va face imediat simtita prezenta chiar daca poate sunteti la lucru de doar 2 – 3 ore.

Curatenia trebuie facuta ca atare cu produse de cea mai buna calitate si profesionale . Un spatiu curat luminat si primitor va face de multe ori diferenta pentru un potential angajat are poate va alege sa lucreze pe ceva mai putini bani dar intr-un loc primitor si cu oameni buni decat intr-un mediu insalubru dar care poate este bine platit. Dar totusi in alta ordine de idei daca mediul de lucru este unul murdar nici banii nu prea sunt pe masura datorita altor factori.

Cum am spus curatenia trebuie efectuata cu produse profesionale iar eu recomand produsele profesionale datorita eficientiei acestora de pe Sanito.ro, avand un raport pret calitate foarte bun . Cu ajutorul unor detergenti HoReCa, de geamuri, detergenti pardoseala  si a unor mopuri profesionale si multe altele grija curateniei va disparea iar totul va fi ca la carte si va merge struna.

Orice angajator care se respecta, isi respecta firma si angajatii, va asigura acest lucru pur si simplu din respect. Dar exista si situatii in care destul de multi angajati lucreaza in conditii mizere, inclusiv la birou, unde se presupune ca totul ar trebui sa fie luna deoarece nu sunt surse mari care sa poata produce pagube. Un miros frumos in fiecare dimineata, podelele curatate, praful sters fara urme, cu siguranta ne vor da o stare de spirit buna, absolut necesara pentru inceprea unei noi zi de munca. Mobilierul trebuie curatat cu o solutie speciala, ce impiedica depunerea prafului pentru o perioada de timp.

In concluzie daca este pastrata o curatenie adecvata, vei avea numai de castigat iar impactul primei impresii va fi unul placut si cu siguranta vei aduce o multime de oameni noi in firma

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>