Portofele dama – istoria pe scurt a accesoriilor feminine

ghjjhgghj

Un portofel dama este unul dintre cele mai esentiale accesorii pentru fiecare femeie. De fapt, acesta nu lipseste din nicio geanta. Exista atat de multe modele, culori si tesaturi, de la panza la piele, de la cele mai simple modele la cele mai complexe, cu o mare varietate de buzunare si compartimente pentru monede, bancnote, documente, carti de credit.

Primele modele de portofele dama au fost comercializate abia spre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si aveau dimensiuni respectabile, care le-au facut sa para mai degraba genti de mana decat portofelele pe care suntem obisnuiti sa le vedem astazi. Pentru ca portofelul sa inceapa sa se apropie de ideea pe care o avem astazi, din punct de vedere al marimii si al utilizarii, a trebuit sa asteptam anii ‘60, unde doua astfel de portofele dama piele au fost la moda: unul mic pentru monede si inca unul pentru stocarea chiar a bancnotelor, care la acea vreme aveau dimensiuni mult mai mari decat cele de astazi si cu siguranta nu ar fi incaput intr-un portofel mic.

Initial, portofelele au fost realizate in principal din piele, apoi au fost introduse si tesaturi si panza pentru crearea unor modele mai accesibile. Odata cu aparitia cartilor de credit si a cardurilor de debit, la inceputul anilor ’80, portofelele au avut o mutatie suplimentara si au inceput sa includa buzunare si compartimente pentru a putea stoca in siguranta aceste mici carti de plastic.

Astazi, portofelul este poate cel mai util dintre accesoriile dedicate universului feminin, iar in ultimii ani retraieste un boom care impinge designerii si producatorii sa comercializeze sute de modele, forme si culori. Nu exista nicio femeie sau, in orice caz, foarte putine, care sa nu aiba cel putin un portofel in geanta.

Exista si femei care reunesc totul intr-un singur portofel pentru a-l transporta doar pe el in loc de geanta atunci cand merg la cumparaturi. Exista modele de portofel care se deschid cu fermoar sau buton cu clema, cu buzunare pentru monede in interior sau in exterior. Pe scurt, nu exista nicio limita la posibilitatile disponibile atunci cand doresti sa cumperi un portofel pentru femei. Site-ul Adona.ro este locul ideal unde poti gasi o colectie unica, exclusiva si diversificata de modele de portofele la preturi accesibile. Orice gust poate fi satisfacut cu produsele din categoria portofele dama de la Adona.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>