7 informatii utile despre gravarea cu laser

   
In ultima perioada se vorbeste tot mai mult despre gravarea cu laser. Vorbim despre o dezvoltare tehnologica care aduce rezultate fantastice datorita noii tehnologii de gravura. Folosita in atelierele de productie publicitara, in principal, gravarea cu laser reprezinta unul dintre cele mai utilizate si importante procedee. Fara a mai purta grija calitatii acestui procedeu, laserul este cel care inlocuieste tot eforul manual depus de muncitori acum cateva zeci de ani pentru a scoate cele mai bune rezultate in munca lor.
Despre ce obiecte vorbim atunci cand aducem in discutie acest procedeu tehnic? Ei bine, nenumarate produse pe care le vedem zilnic sunt trecute prin aceasta etapa. Acele placute cu nume de pe usile birourilor, acele brelocuri personalizate sau chiar si pixurile pe care le vedem in magazinele de suveniruri cu numele nostru inscriptionat pe ele si multe alte obiecte au trecut toate prin fata unui fascicul de lumina pentru a deveni asa cum sunt. Gravarea cu laser este un procedeu utilizat in zilele noastre si merita sa luam contact cu cateva informatii utile in acest sens chiar daca nu suntem implicati direct in aceasta industrie. Ce stim sau ce nu stim din urmatoarele sapte idei despre gravarea cu laser?

  1. Gravarea cu laser presupune proiectarea perfecta a unui fascicul de lumina pe un material cu scopul de a fi inscriptionat.
  2. Cu ajutorul laserului se pot grava materiale de orice tip, fie din lemn, plastic, metal sau sticla.
  3. Gravarea cu laser este cea mai cautata de pe piata.
  4. Gravura cu laser este considerata cea mai potrivita din punct de vedere calitativ.
  5. Laserul reprezinta cel mai rapid mijloc de gravura. In functie de model, timpul variaza, insa cele mai simple modele pot dura chiar si cateva secunde.
  6. Acest mijloc de taiere protejeaza mediul inconjurator prin folosirea tuturor resurselor de materiale, chiar si a celor de mici dimensiuni si prin lipsa oricaror forme de poluare.
  7. Adancimea gravurii poate varia intre 0,1 mm si 3,00 mm.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>