Orice mic magazin trebuie sa aiba produse cu pret vizibil pentru cumparatori. Daca legislatia din domeniul in care functioneaza magazinul permite, personalul poate aplica doar niste mici etichete de preturi, care se vand pe role si pe care se poate scrie pretul chiar si cu un pix sau cu un marker.
Etichete cu design atragator
Un comerciant care doreste sa dea o identitate afacerii sale sau un producator trebuie sa personalizeze produsele cat mai atragator, inclusiv etichetele si sa ofere consumatorilor cat mai multe informatii utile pe micul spatiu dedicat etichetei.
Informatiile de pe eticheta unui produs trebuie sa indeplineasca conditiile impuse de legislatia in vigoare pentru fiecare categorie de produse. De exemplu, etichetele hainelor trebuie sa mentioneze, pe langa pret si marime, compozitia materialelor – fibrele din care sunt tesute. Astfel de etichete se pot lista pe hartie mai groasa sau pe carton, iar o solutie mai rentabila ar putea fi o comanda la o tipografie, insa necesita o investitie mai mare.
Forma grafica a etichetei va face usor de asociat produsul cu firma, dar si culorile etichetei pot sugera cumparatorului acelasi lucru. Folosirea unor aparate de etichetat va poate face munca mai usoara prin aplicarea pe produse in mod elegant a informatiilor necesare pentru clienti.
Codurile de bara – un strict necesar pentru magazine
Etichetele produselor pot contine coduri de bare, care pot fi folosite gratuit, la nivel intern al firmei, pentru o buna gestionare a stocului sau contracost – pentru producatori daca au nevoie de coduri personalizate pentru a-si eticheta produsele, solicitare impusa mai ales de lanturile mari de magazine.
Cartile pot avea coduri de bare generate gratuit pe baza unui I.S.B.N., un cod international unic obtinut de la Biblioteca Nationala a Romaniei.
Codul QR – minunea pentru telefoane smart
QR reprezinta prescurtarea de la Quick Response (răspuns rapid), iar codul de acest tip contine o adresa a unui site pe internet, care se poate deschide dintr-un pas daca dispozitivul mobil cu care este scanat codul beneficiaza de o conexiune la internet.
Un astfel de cod este foarte frecvent folosit pentru promovare si pentru a prezenta celor interesati detalii despre producator si chiar despre produse, directionand utilizatorul prin intermediul codului spre site-ul producatorului, unde pot fi detaliate informatiile despre produse.