Arhiva lunii mai 2020

Vedetele intra în provocarea #24micatzopaiala. 200 de copii au nevoie de susținerea tuturor

POZA CPRESA FUNDATIA INOVATII SOCIALE REGINA MARIA

Andra Gogan, Cătălina Grama (Jojo), Diana Dumitrescu, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), Lucian Mândruță, Marius Florea-Vizante, Kinga Sebestyen sau Cristian China-Birta sunt doar câțiva dintre cei zeci de artiști, persoane publice și influenceri care au intrat în provocarea #24micatzopaiala în această săptămână.

Provocarea a fost lansată duminică, 24 mai, de către Fundația Inovații Sociale Regina Maria în beneficiul a 200 de copii din familii vulnerabile din centrele educaționale ale acesteia, înlocuind evenimentul sportiv caritabil Marea Tzopăială, anulat în vremea pandemiei.

„Unul dintre obiectivele evenimentului nostru pe care îl realizăm de 4 ani, Marea Tzopăială, a fost să oferim speranță acestor copii greu încercați, să dovedim că marea familie a rasei umane poate fi unită de o cauză umanitară pe cât de importantă, pe atât de amuzantă, plină de voie bună și nu în ultimul rând, de mișcare„ a declarat Cristiana Mateoiudirector executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Provocarea #24micatzopaiala este simplă. Oamenii sunt invitați să doneze 2 eur/lunar prin SMS la 8844 cu cuvântul VISE, pentru susținerea cauzei celor 200 de copii, să răspândească provocarea pe social media prin postarea de imagini sau videoclipuri cu provocările realizate de ei și să folosească hashtag-ul #24micatzopaiala.

Oricine poate participa realizând activitatea preferată, centrată în jurul cifrei 24: să alerge 2.4 km, să sară de 24 de ori, să facă 24 de flotări sau hoola hoops, să danseze timp de 24 de secunde, etc.

Aveți nevoie de inspirație?

Andra Gogan a ales să facă 24 de flotări, Jojo să facă 24 de sărituri pe trambulină, Kinga Sebestyen să ne arate 24 de sărituri de kangoo jumps, iar Marius Vizante, aka Dorin zidaru` ne învață cum să zugrăvim 24 de metri lineari.

“Kangoo Jumps înseamnă sănătate, dar și solidaritate. Suntem o comunitate puternică și îmi doresc să fim uniți și de această dată. Gândiți-vă că există atât de mulți copii săraci care nu au bani pentru un telefon sau tabletă conectate la internet. Ei nu pot ține pasul cu alți elevi acum, când accesul la ore se realizează online. Educația este singura lor șansă de a reuși în viață și au mare nevoie de ajutorul nostru. Am acceptat provocarea Fundației Inovații Sociale Regina Maria și îmi doresc să o transmit mai departe celor din comunitatea Kangoo Jumps. E important să fim cu toții conștienți că putem ajuta prin acest simplu gest de solidaritate”, declară Kinga Sebestyen, supranumită Regina Kangoo Jumps.

Aceştia au fost urmați și de alți oameni care și-au pus imaginația la lucru și au realizat niște provocări pe cât de diverse, pe atât de distractive: au sărit cu bicileta, au facut genuflexiuni, roata, au dansat, au alergat sau chiar s-au spălat pe mâini de 24 de ori, iar după cinci zile de la lansare au fost strânși din donațiile individuale și implicarea companiilor partenere 7.840 din cei 24.000 Euro setați ca obiectiv de fundraising.

https://www.tiktok.com/@cosminandthefamily/video/6830719419820428550?lang=RO

https://www.tiktok.com/@zolibmx26/video/6830745751916662021?lang=RO

https://vm.tiktok.com/wnDU7d/

https://vm.tiktok.com/wncYuK/

Provocarea rămâne deschisă până când se strâng 24.000 Euro, obiectivul de fundraising pentru continuarea educației celor 200 de copii susținuți de Fundația Inovații Sociale Regina Maria. Așadar, oamenii sunt invitați să intre în provocare si să facă o donație recurentă prin SMS la 8844 cu cuvântul VISE.

Mai multe detalii pe www.fundatiareginamaria.ro.

SPONSORI ȘI PARTENERI: Raiffeisen Bank, GROUPAMA, Pfizer

PARTENERI MEDIA: ItsyBitsy FM,  București FM, Smart FM, AgerPress, TikTok

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale și care îngrijește, alături de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaționale ale fundației (Clinceni și Băneasa). Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Dr. Wargha și Mitra Enayati și face parte din ENAYATI Group.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria nu face parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

HUAWEI: dezvoltarea Seamless AI Life, strategia care oferă noi oportunități de piață în direcția conectivității ubicue

București, 21 mai, 2020 – În cadrul Huawei Analyst Summit 2020, organizat la Shenzhen săptămâna aceasta, reprezentanți ai Huawei Consumer Business Group au avut parte de discuții cu analiștii prezenți la eveniment despre cele mai recente tendințe ale industriei, tehnologii inovatoare și dezvoltarea ecosistemelor. Tema summit-ului din acest an a fost „Seamless AI Life, iar discuția s-a concentrat pe direcția dezvoltării viitoare a companiei.

Strategia HUAWEI „1+8+N” Seamless AI Life se referă la tehnologiile de conectare WAN și pe distanțe scurte pentru a conecta mai multe dispozitive și pentru a permite schimbul de capabilități între diferite device-uri utilizate în scenarii diverse, oferind consumatorilor o experiență de utilizare inteligentă. HUAWEI continuă să investească în tehnologii de bază reprezentate de 5G, Huawei Share, OS distribuit și Huawei Assistant. Cu ajutorul acestora, compania își consolidează competitivitatea pe termen lung și lansează permanent produse inovatoare. În plus, Huawei Mobile Services permite utilizatorilor să sincronizeze conținut pe mai multe dispozitive, experiența de lucru sau de relaxare fiind astfel mai productivă și mai conectată.

Era Internet of Everything a deschis o nouă piață de miliarde de dolari și va aduce noi forme de servicii și dispozitive pe piață. Huawei Consumer Business Group urmărește viziunea strategică Seamless AI Life și își propune să revoluționeze experiența consumatorilor prin conectare hardware, distribuirea capabilităților și sincronizarea conținutului și a serviciilor între dispozitive 1+8+N.„, a declarat Shao Yang, Chief Strategy Officer, Huawei CBG.

Experiență bazată pe software și ecosistem bazat pe un sistem de operare distribuit

Dezvoltarea tehnologiilor de rețele de comunicații și interacțiuni cu utilizatorii determină evoluția continuă a dispozitivelor. Consumatorii individuali cumpără un număr tot mai mare de dispozitive inteligente. Cu toate acestea, mulți consideră că achiziționarea tuturor acestor device-uri pentru a permite schimbul de capabilități între diferite dispozitive poate fi o experiență frustrantă.

În cadrul summit-ului, Wang Chenglu, Software Engineering Department President, Huawei CBG, a declarat că „Viitoarea direcție de dezvoltare a dispozitivelor inteligente este de a conecta dispozitive multiple și de a permite extinderea capacității flexibile, având smartphone-urile drept nucleu. Această strategie presupune noi cerințe pentru sistemele de operare. Comunicarea între dispozitive trebuie să fie la fel de eficientă și fluidă precum comunicarea intra-dispozitiv, iar ecosistemul trebuie să fie cu adevărat deschis și să sprijine partajarea capabilităților cu dispozitive terțe.

 

(Imagine: Wang Chenglu, președintele departamentului de inginerie software Huawei Consumer BG)

Cu baza de date distribuite, HUAWEI a revoluționat în totalitate sistemul de operare, de la arhitectura nivelului de bază, la interacțiunea între dispozitive, permițând o colaborare fluidă între acestea, comparabilă cu accesul la datele intra-dispozitiv. Se stabilesc astfel relații bazate pe încredere între oameni, dispozitive și date prin tehnologia de securitate distribuită, pentru a asigura confidențialitatea utilizatorului în toate scenariile. Prin deschiderea capabilității distribuite mai multe dispozitive își pot partaja capabilitățile între ele. De exemplu, prin funcția de colaborare pe mai multe ecrane a EMUI 10.1, camera sau microfonul PC-ului pot fi folosite pentru a răspunde la un apel primit pe telefonul mobil. Centrul de control multi-device de pe telefon oferă o interacțiune inteligentă între dispozitive, permițând pornirea dispozitivelor IoT sau proiectarea ecranului unui dispozitiv pe ecranul altuia.

Deschiderea capabilităților distribuite va aduce mai multe oportunități în industrie. Capabilitatea distribuită permite aplicațiilor să recurgă mai ușor la cele ale dispozitivului, ceea ce crește, în schimb, rata de utilizare a acestuia. În plus, capabilitățile distribuite pot reduce dificultățile de dezvoltare și economisesc timpul necesar dezvoltatorilor, care trebuie să dezvolte o singură versiune de aplicație pentru mai multe dispozitive. Astfel, le pot furniza utilizatorilor o experiență Seamless AI life, care oferă colaborare multi-device.

Capabilitățile Huawei Mobile Service oferă o experiență de utilizare armonioasă, susținută de AI

HUAWEI oferă capabilitățile „chipset-dispozitiv-cloud” dezvoltatorilor. Aceste funcții includ zeci de kituri HMS Core, printre care se numără Account Kit, In-App Purchase Kit, Machine Learning Kit, HiAI Kit sau Camera Kit. HUAWEI lucrează cu dezvoltatorii și partenerii din întreaga lume pentru a construi ecosistemul Huawei Mobile Services și pentru a îmbogăți conținutul și serviciile disponibile pentru utilizatori, oferindu-le o viață armonioasă susținută de AI în era 5G.

Adresându-se participanților, Eric Tan, Consumer Cloud Service Department Vicepresident, Huawei CBG, a spus că „HUAWEI oferă aplicații de top, reduce pașii și timpul pentru căutarea și selectarea unei aplicații și aduce aplicații mai sigure și atractive la nivel local.” În plus, HUAWEI a lansat la nivel global Quick Apps și Ability. Quick Apps oferă o experiență fără instalare și atingere la redare, în timp ce abilitățile atomice sunt localizate eficient și recomandate în mod inteligent, aducând utilizatorilor o experiență solidă între dispozitive și cazuri de utilizare.

(Imagine: Eric Tan, vicepreședinte Consumer Cloud Service Department, Huawei Consumer BG)

Compania pune la dispoziția dezvoltatorilor instrumente corespunzătoare mediilor de dezvoltare (IDE), sprijinind un punct unic de acces pentru distribuirea globală către toate tipurile de dispozitive. Din martie 2020, HUAWEI colaborează cu peste 1,4 milioane de dezvoltatori înregistrați la nivel mondial. Aceștia folosesc kiturile HMS Core, hărțile și serviciile de analiză, în timp ce peste 60.000 de aplicații au deja servicii HMS Core integrate, cu o creștere de 66,7% față de anul precedent. În viitor, HUAWEI va deschide mai multe funcții chipset-dispozitiv-cloud și va lucra cu dezvoltatori și parteneri de excepție din întreaga lume pentru a construi un ecosistem Seamless AI life.

Nokian Tyres, primul producător de anvelope care a primit aprobare pentru reducerea gazelor cu efect de seră

Nokian Tyres este primul producător de anvelope care a primit aprobare din partea inițiativei Science Based Targets (SBTi) pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Atingerea acestor obiective vizează minimizarea emisiilor de GES rezultate din operațiunile companiei (domeniile de aplicare 1 și 2), pentru a menține clima la un nivel optim de 1.5°C și pentru a preveni cele mai dăunătoare efecte ale schimbărilor climatice.

Nokian Tyres se angajează să reducă emisiile de GES până în 2030 în următoarele categorii:

  • În domeniile de aplicare 1 și 2, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES cu 40% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2015.
  • În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES din bunurile și serviciile achiziționate, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2018.
  • În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES provenite din transportul și distribuția în amonte și aval, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2018.
  • În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES provenite din utilizarea produselor vândute, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2018.

Am asistat deja la o iarnă fără zăpadă în sudul Finlandei și ne-am angajat să luăm măsurile necesare pentru a salva iernile pentru generațiile viitoare. În ultimii șase ani, am redus deja emisiile de gaze cu efect de seră cu 44%, iar eforturile nu se opresc aici.”, completează Hille Korhonen, Președinte și CEO al Nokian Tyres.

Potrivit raportului de evaluare SBTi, obiectivele Nokian Tyres sunt ambițioase.

Inițiativa Science Based Targets este o colaborare între CDP, Pactul Global al Națiunilor Unite, World Resources Institute (WRI) și World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi definește și promovează cele mai bune practici în stabilirea obiectivelor bazate pe știință și evaluează independent obiectivele companiilor.

Huawei Y6p, noul smartphone din portofoliul HUAWEI, ideal pentru utilizatorii cu un stil de viață activ

  • Cameră triplă și bateria puternică poziționează telefonul drept unul ideal pentru productivitatea și activitățile de relaxare ale utilizatorului
  • Oferta specială de precomandă pentru telefonul Y6p continuă până pe 24 mai

București, 20 mai 2020 – Huawei Consumer Business Group a anunțat disponibilitatea smartphone-ului Huawei Y6p, parte din Seria Y, pe piața din România. Smartphone-ul se remarcă printr-o autonomie ridicată a bateriei, un spațiu de stocare generos și un ecran Dewdrop de 6,3 inci. Telefonul este disponibil pentru precomandă la un preț special de 599 lei, prețul recomandat fiind de 799 lei. Oferta de lansare este valabilă  la partenerii autorizați ai HUAWEI, până pe data de 24 mai.

Camera triplă cu care este dotat Huawei Y6p include o cameră principală de 13 MP, care le permite utilizatorilor să surprindă detalii inedite. Smartphone-ul vine în trei variante de culoare, potrivite oricărei vârste sau stil de viață: Phantom Purple, Emerald Green și Midnight Black și se remarcă printr-un raport calitate-preț foarte bun.

Bateria vârf de gamă alimentează o experiență de fotografiere incredibilă

Huawei Y6p integrează o baterie mare de 5000mAh, care funcționează în armonie cu modul de economisire a energiei de la HUAWEI, pentru a oferi o autonomie extraordinară a bateriei. Cu o singură încărcare, Huawei Y6p poate oferi până la 32 de ore de redare video. Încărcarea inversă transformă smartphone-ul într-un powerbank de mare capacitate, permițând utilizatorilor să profite din plin de bateria masivă pentru a încărca alte dispozitive, chiar și atunci când este utilizată ca stocare externă pentru un alt smartphone.

Huawei Y6p dispune de o cameră triplă care include o cameră principală de 13 MP, o cameră cu unghi larg de 5 MP și o cameră pentru profunzime de 2 MP. Cele trei camere  se completează pentru a surprinde fotografii uimitoare în diferite scenarii. Camera frontală de 8 MP este optimizată cu algoritmi avansați de înfrumusețare, oferind opțiuni personalizate care îi ajută pe utilizatori să surprindă selfie-uri impecabile.

Ecran extins și culori contemporane

Navigarea pe internet și vizionarea videoclipurilor devin mai captivante cu ecranul Dewdrop de 6,3 inci. Decupajul discret găzduiește camera frontală, oferind în același timp o amprentă vizuală minimă. Ramele subțiri oferă o suprafață maximă de afișaj, cu un raport ecran-corp de 88,4%.

Special conceput pentru a veni în completarea unui stil de viață activ și modern,                          Huawei Y6p dispune de corp simplificat cu margini curbate natural și este disponibil în trei finisaje contemporane și distincte: Midnight Black, Phantom Purple și Emerald Green. Dintre acestea, variantele Phantom Purple și Emerald Green prezintă un panou fabricat printr-un proces în opt trepte, pentru culori strălucitoare și o suprafață îmbogățită cu un efect texturat ondulat.

Muncă și distracție cât cuprinde

Huawei Y6p integrează un puternic procesor octa-core care oferă performanțe de productivitate și divertisment în toate scenariile de utilizare. Acesta oferă 3/4 GB RAM pentru solicitările multitasking și include stocare internă de 64 GB pentru media și aplicații. De asemenea, este disponibil un slot de expansiune opțional care suportă până la 512 GB de stocare suplimentară prin microSD.

HUAWEI EROFS de pe EMUI 10.1 optimizează viteza de citire și rata de răspuns. În același timp, poate oferi stocare suplimentară de aproximativ 2 GB, pentru încă 1.000 de imagini sau încă 500 de fișiere audio. Cel mai recent sistem de operare EMUI include și noi șabloane pentru crearea de colaje foto ce pot fi distribuite pe rețelele de socializare, precum și un mod Simplu care mărește pictogramele și dimensiunile fontului pentru o interfață de utilizare mai simplă.

Sunetul are un rol semnificativ în activitățile de divertisment, iar Huawei Y6p vine dotat cu HUAWEI SuperSound pentru o putere maximă a volumului pe 88dB și cu HUAWEI Histen 6.0, care oferă o experiență de sunet surround pe canal 9.1.

Aplicațiile preferate ale utilizatorilor, disponibile în Huawei AppGallery

Huawei Y6p dispune de AppGallery preinstalat. Din cel de-al treilea magazin internațional de aplicații al HUAWEI, utilizatorii pot descărca peste 450 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. De asemenea, aceștia se pot bucura și de o bibliotecă bogată de materiale de divertisment de calitate pe HUAWEI Video, HUAWEI Music și HUAWEI Reader, cu conținut nou de la furnizori de top adăugat permanent.

AppGallery vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației. Toate aplicațiile trec printr-un test strict de verificare pentru a proteja aplicațiile dezvoltatorilor împotriva activităților periculoase. Aceasta dispune de un sistem de evaluare a vârstei pentru a crea un mediu sigur pentru copii, eliminând aplicațiile care nu sunt potrivite pentru vârsta lor.

App Gallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, WorldClass sau Jerry’s Pizza. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery.

AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine, precum Mondly sau Learn English, French, German, Japanese, dezvoltate de Meta Language.

Mai multe detalii despre produs: https://consumer.huawei.com/ro/phones/y6p/.

Adobe Premiere Pro ajută creatorii de conținut să lucreze mai repede cu exporturi accelerate de GPU

Cu ajutorul NVIDIA encoder acceleration în Adobe Premiere Pro, editorii pot exporta video-uri la rezoluție înaltă cu până la de 5 ori mai rapid decât pe CPU.

Cu din ce în ce mai mulți oameni care lucrează de acasă, editorii video sunt provocați să livreze conținut în noi feluri. Mulți dintre aceștia folosesc material filmat acasă sau devin creativi cu material stock pentru a face față cererii de conținut nou.

Cu ultima lansare Adobe Premiere Pro, disponibilă de astăzi, creatorii pot beneficia de funcționalități îmbunătățite de GPU-urile NVIDIA care îi ajută să livreze conținut de înaltă calitate mai rapid ca niciodată.

Îmbunătățește fluxul de editare cu accelerare GPU

Cu noul Premiere Pro 14.2, creatorii video beneficiază de mai mult timp cu transcodare accelerată de GPU. Adobe și NVIDIA au optimizat Premiere Pro pentru versiunea inclusă de NVIDIA hardware encoder pe plăcile NVIDIA Quadro și GeForce.

Rezultatele sunt fantastice. Editorii pot exporta video-uri la rezoluție înaltă cu până la de 5 ori mai rapid decât cu CPU-ul prin utilizarea popularelor codecuri H.264 sau H.265 / HEVC. Mai puțin timp petrecut pentru exportare înseamnă mai mult timp de editare și modificari rapide pe proiecte.

Datorită îmbunătățirilor din encoder de pe cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce și Quadro RTX, calitatea de encoding și eficiența sunt aproape de neegalat.

Spre exemplu, videoclipul de mai jos are trei minute și nouă secunde. Cu un decoder software tradițional folosind un Core i9-9750H de laptop, este nevoie de 3:48 pentru a exporta. Prin utilizarea NVIDIA hardware encoder pe un GeForce RTX 2060 Max-Q, exportul este gata într-o cincime de timp – doar 47 de secunde.

Pe lângă Premiere Pro, decoder-ul hardware NVIDIA sporește exportul în Adobe Media Encoder, After Effects și Audition.

„Cu NVENC, fluxul de lucru s-a schimbat drastic,” spune artistul Armando Ferreira. „Putem reda rezoluție înaltă în timp real și putem exporta cu până la 40% mai rapid.”

Transcodarea video se alătură unei liste de funcționalități în Premiere Pro îmbunătățite de GPU-uri NVIDIA, printre care și accelerarea efectelor video cu ajutorul CUDA și Auto Reframe cu AI accelerat de GPU.

„Aceste îmbunătățiri sunt rezultatul a ani de colaborare între NVIDIA și Adobe de a livra aplicații și unelte de înaltă calitate către creatori,” a spus Manish Kulkarni, senior engineering manager la Adobe. „Cu nou support pentru GPU-urile NVIDIA pe Windows, exportările sunt accelerate de hardware, folosind puterea plăcii grafice pentru a face Premiere Pro mai puternic și pentru a menține creatorii video productivi și agili.”

De asemenea, inclus în lansarea de astăzi puteți găsi și support pentru ProRes RAW de la Apple, atât în Premiere Pro, cât și în After Effects. Pentru prima dată, editorii video și artiștii graficieni pot importa și edita fișiere ProRes RAW în Windows fără a fi nevoie de transcodare. Acest lucru este accelerat de CUDA, disponibil exclusiv pe plăcile grafice NVIDIA.

POCO F2 Pro: Un flaghip neașteptat

Unul dintre cele mai iubite branduri de telefoane inteligente se întoarce cu o experiență de top

București, 12 mai 2020 — POCO, unul dintre cele mai îndrăgite branduri de telefoane inteligente, a lansat astăzi la nivel global POCO F2 Pro. Creat pentru iubitorii de tehnologie, telefonul pune performanța pe primul loc, la un preț accesibil pentru un flagship.

POCO F2 Pro are procesor Snapdragon ™ 865 și oferă o performanță de vârf susținută, viteză de procesare extrem de rapidă și o experiență de vizionare cu adevarat full-screen, ceea ce îi va face pe împătimiții de tehnologie să renunțe la telefoanele lor actuale.

Puternic și rece datorită Qualcomm® Snapdragon™ 865 și tehnologiei LiquidCool 2.0

POCO F2 Produce experiența telefonelor mobile la următorul nivel cu Qualcomm® Snapdragon™ 865, cel mai puternic procesor 5G de pe piață. Împreună cu procesorul octa-core Kryo™ 585 și procesorul grafic Adreno™ 650, permit o performanță cu 25% mai bună față de predecesorul său, oferind o experiență de top utilizatorilor.

Sistemului compact i se adaugă o memorie RAM LPDDR5de mare viteză și ultima tehnologie de stocare UFS 3.1, ceea ce face ca acest smartphone să ofere viteze de citire și de scriere extrem de rapide, care permit o experiență de utilizare deosebit de fluidă.

Cu tehnologia LiquidCool 2.0, POCO F2 Pro dispune de cea mai mare cameră de vapori disponibilă pe piață cât și de multiple straturi de grafit și grafen. Acestea mențin telefonul rece, în special procesorul, dar și suprafața dispozitivului, și îi permite acestuia să funcționeze continuu la capacitate maximă.

Optimizat pentru utilizatorii împătimiți și deținând certificarea TÜV Rheinland pentru performanță înaltă de gaming, POCO F2 Pro oferă o experiență de top cu display-ul său HDR și un feedback haptic realist datorită unui motor linear pe axa Z. De asemenea, oferă o experiență audio captivantă, care vine și cu certificarea audio Hi-Res.

Design sofisticat și vibrant cu un display AMOLED full screen de 6.67”

Având toate premizele pentru a fi un flagship de succes, POCO F2 Pro oferă o varietate de caracteristici interesante, inclusiv un senzor optic de amprentă în ecran și Corning®️ Gorilla®️ Glass 5 pe față și în spate pentru o protecție sporită. Telefonul este disponibil în culori variate și stiluri diferite, potrivite pentru fiecare tip de personalitate, inclusiv gri, violet, albastru și alb – oferind un finisaj antireflex mat în variantele de violet și gri.

Cu o rată de contrast de 5000000:1 și o luminozitate de 500 nits (typ) / 800 nits (HBM), dispozitivul aduce calitatea afișajului în prim plan. Indiferent de intensitatea pe care o are lumina zilei, utilizatorii vor avea o experiență confortabilă de vizualizare, datorită ecranului AMOLED de 6.67” cu display full screen, echipat cu un triplu senzor de detecție a luminii ambientale de 360​​°, care oferă o detectare precisă a luminii și o ajustare lină a luminozității ecranului.

Ducând calitatea ecranul chiar mai departe, aparatul deține certificarea TÜV Rheinland Full Care, HDR10+, DC dimming și Sunlight Mode 2.0. Prin schema de culori ce poate fi modificată, utilizatorii pot personaliza culorile ecranului.

Fotografia deține supremația cu camera quad de 64MP și camera pop-up de 20MP

Cu un set-up quad camera de 64 MP, senzorul Sony IMX686 al POCO F2 Pro capturează imagini clare, detaliate, iar camera ultra wide de 123° și 13MP le permite utilizatorilor să realizeze atât fotografii de peisaj inedite, cât și fotografii de grup. Senzorul de profunzime de 2MP și camera macro de 5MP formează un sistem macro cu un bokeh de neegalat, și permite realizarea unor imagini extraordinare de fiecare dată.

Având posibiltatea de a filma atât la calitate 8K (24fps) cât și 4K (60fps), POCO F2 Pro oferă o calitate video cinematică. Modul Pro, atât pentru foto cât și pentru video, permite controlul asupra focusului și expunerii, iar utilizatorii pot să captureze imagini de calitate, fără să folosească un aparat foto profesional.

Pe partea din față, POCO F2 Pro are o cameră pop-up impresionantă de 20MP cu lumină multicoloră de notificare, care ajută să minimizeze marginile ecranului, fără să compromită calitatea camerei. Camera de selfie poate înregistra video slow motion la 120fps și transformă orice simplă filmare într-o “capodoperă cinematică”.

Performanța de vârf este dublată de o baterie de mare capacitate de 4,700mAh (typ) și viteză de conectare de 9.6Gps

Permițând o experiență de durată, POCO F2 Pro este echipat cu o baterie care depășește necesitățile utilizatorului mediu. Aparatul permite încărcare rapidă cu 30W, care duce aparatul la 64% în doar 30 de minute și la 100% în 63 de minute2. În plus, pe lângă viteza de încărcare impresionantă, POCO F2 Pro dispune de un încărcător de 33W ce le oferă o experiență plăcută utilizatorilor care se deplasează mult.

Având WiFi 6, POCO F2 Pro oferă o experiență de conectare foarte rapidă cu viteze de 9.6Gps, aproape de 3 ori mai rapid decât WiFi 5. În plus, telefonul integrează multi-link ce permite un transfer de date stabil și de mare viteză folosind simultan rețelele 2.4G Wi-Fi, 5G Wi-Fi și de date mobile.

POCO F2 Pro va fi disponibil la prețuri early bird de 499 EUR pentru varianta 6GB+128GB și de 599 EUR pentru varianta de 8GB+256GB .*

*Prețurile și disponibilitatea telefonului pot varia în funcție de piețe.

FOTOGRAFII POCO F2 Pro DISPONIBILE AICI.

Specificații tehnice POCO F2 Pro

  POCO F2 Pro
Ecran 6.67” AMOLED ultimate Full Screen Display

2400×1080 FHD+

Rata de contrast: 5,000,000:1

Strălucire: 500 nits (typ) / 800 nits (HBM)

Senzor Ambiental triplu de 360°

Certificare TÜV Rheinland Full Care Display

HDR10+

Scheme avansate de culoare

Corning® Gorilla® Glass 5

Culori Neon Blue, Electric Purple, Cyber Grey, Phantom White

– Finisaj mat antireflex pentru opțiunile de culoare gri și violet

Dimensiuni 163.3mm x 75.4mm x 8.9mm, 218g
Rețea Dual SIM standby3

Wi-Fi 6, 5G MultiLink

Procesor Qualcomm® SnapdragonTM 865, 7nm

KryoTM 585 octa-core CPU

AdrenoTM 650 GPU

5G

Stocare LPDDR5 + UFS 3.1 (8GB+256GB)

LPDDR4X + UFS 3.1 (6GB+128GB)

Sistem de răcire Tehnologie LiquidCool 2.0 – Cameră de vapori de 3435mm2 + straturi de grafit și grafen, reduce cu până la 14°C temperatura procesorului
Camera din spate 64MP + 13MP + 5MP + 2MP camera quad de pe spate

64MP high-resolution camera principală

· Sony IMX686, dimensiune a senzorului de 1/1.7“, ƒ/1.89, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, AF, lentile 6P

13MP 123°cameră ultra wide

5MP camera telemacro, 1.12μm pixel size, f/2.2, AF

2MP sensor de profunzime

Suportă înregistrare video 8K@24fps/4K@60fps, Pro mode, 4K 30fps time-lapse, ShootSteady video, Video bokeh, Night mode 2.0, Vlog mode, Cinematic mode

Camera frontală 20MP pop-up

Suportă 120fps front slow motion

Notificări multi-color

Protecție pentru picături de apă

Conectivitate NFC multifuncțional, Infraroșu
Securitate Senzor de amprentă în ecran
Baterie și încărcare Baterie de 4700mAh (typ)

Încărcare rapidă pe cablu 30W (63 minute până la 100%2)

Încărcător de: 33W

USB Type-C

Audio Mufă pentru căști de 3.5mm

Certificare audio Hi-Res

Motor Motor de vibrații pe axa Z
Sistem MIUI pentru POCO pe bază de Android 10
Memorie & Stocare 8GB+256GB

6GB+128GB


LPDDR5 disponibil doar pentru varianta de 8GB+256GB. Varianta 6GB+128GB vine cu LPDDR4X.

 Rezultate oferite de laboratoarele Xiaomi. Cotele pot varia în funcție de situații specifice.

 Disponibilitatea variază în funcție de piețe. Suportă dual 4G standby, single 5G standby. Nu suportă dual 5G.

Konica Minolta România oferă o nouă soluție de management inteligent al informației prin parteneriatul cu M-Files

RETHINK Information Management image

București, 6 mai 2020

Konica Minolta, furnizor de soluții și servicii IT, anunță extinderea parteneriatului cu M-Files pe piața din România, după succesul înregistrat la nivel global. Prin intermediul acestui parteneriat, clienții și partenerii Konica Minolta România vor putea beneficia de o nouă soluție de management inteligent al informației, cu instrumente eficiente de editare, căutare, organizare și partajare a informației și automatizare a fluxurilor de lucru.

Konica Minolta România vine în sprijinul companiilor locale care își doresc gestionarea facilă a informației, acuratețea datelor și eficientizarea tuturor proceselor de lucru cu soluția de management inteligent al informației M-Files, cu inteligență artificială integrată.

Lucrul cu M-Files permite editarea documentelor stocate centralizat, partajarea acestora între membrii echipelor, înregistrarea și arhivarea documentelor, verificarea contractelor, procesarea și aprobarea facturilor și plăților, activități de resurse umane și training.

Soluția poate fi utilizată ca instrument de management al informaţiilor, automatizare a fluxurilor de lucru, precum și armonizare a proceselor, cu respectarea normelor de conformitate GDPR, politicilor de securitate și confidențialitate. Întregul sistem poate fi implementat în etape, atât on-premise (local), cât și în cloud sau în variantă hibridă.

Spre deosebire de sistemele tradiționale Enterprise Content Management, M-Files, bazat pe metadate, definește, descrie, clasifică și organizează informația în funcție de ceea ce reprezintă (cum ar fi un contract, o factură, o scrisoare), și nu de locul unde aceasta este stocată (pe un server de fişiere sau în alte aplicaţii). Cu funcționalități avansate de accesare, căutare și regăsire, M-Files facilitează gestionarea informației, indiferent de sistemul în care aceasta este stocată.

M-Files beneficiază de o interfață intuitivă, oferind o experiență de utilizare superioară, din orice dispozitiv. Tehnologia AI (inteligență artificială) facilitează clasificarea și organizarea informației în funcție de tipul ei, fără a fi necesară migrarea datelor din aplicaţiile sursă în M-Files. Astfel, utilizatorii soluției vor putea gestiona rapid și cu ușurință documente sau fișiere și nu vor fi nevoiți să țină minte unde au salvat documentul sau care este versiunea corectă a acestuia.

În plus, M-Files permite accesarea, editarea și salvarea documentor, fără conexiune de rețea sau wireless; odată ce conexiunea este disponibilă, documentele sunt salvate automat.