Arhiva lunii octombrie 2020

Președintele Huawei Europe discută despre gestionarea crizei la Forumul Global Peter Drucker

[Viena, 29 octombrie 2020] Ediția din 2020 a Forumului Global Peter Drucker s-a desfăşurat joi în Viena, Austria, orașul natal al celui mai mare om de management. Evenimentul care se desfășoară din 2009, anual, timp de două zile, aflat în acest an la a 12-a ediție, reunește profesioniști ai managementului modern din întreaga lume pentru a dezbate despre leadership-ul eficient și gestionarea crizelor în timpul pandemiei de COVID-19.

În secolul 21, domeniul leadership-ului îndură multe lacune, potrivit lui Richard Straub, fondatorul Forumului Drucker, care susţine că “leadership-ul este peste tot”, deviza evenimentului din acest an.

Adresându-se publicului cu privire la inovație, deschidere și colaborare în perioadele dificile, preşedintele Huawei Europa, James Li, a vorbit despre trei teme care ar trebui să ghideze managerii de astăzi: concentrarea pe valorile de bază ale companiei, tehnologia inovatoare și colaborarea globală.

„De-a lungul timpului, am dezvoltat o convingere fermă că cel mai bun răspuns la adversități este acela de a fi centrat pe client. Cel mai bun răspuns la o provocare este să creăm valoare pentru clienții noștri și comunitățile pe care le deservim”, a spus Li, membru al Consiliul de supraveghere Huawei și președintele Huawei Europa.

Iar tehnicienii Huawei au făcut exact asta în urma crizei cauzată de tsunami-ul declanșat de un cutremur cu magnitudinea 9 în Japonia în martie 2011. Tehnicienii au reconstruit în condiții dificile 680 de stații de bază în doar două săptămâni, a reamintit James Li, care este un exemplu de valoare centrată pe client a Huawei.

Bazându-se pe lecțiile învățate în acest an, James Li a spus: „Inovația și conectivitatea vor conduce economia digitală înainte, chiar și în acest moment de criză. Acestea vor fi cheia redresării economice”.

Huawei a avut nevoie de doar 36 de ore pentru a implementa o rețea fără fir de generația a cincea într-un spital nou construit cu 1000 de paturi, special pentru pacienții cu COVID-19, din epicentrul chinez Wuhan la începutul acestui an. Rețeaua de mare viteză cu latență scăzută a permis roboților 5G să poată monitoriza temperatura pacienților și să poată transfera probe medicale și alte informaţii.

În alte zone, pandemia a arătat cât de urgent necesare sunt reţelele 5G și viteza mare de transmisie pentru a implementa măsuri de distanțare socială, cum ar fi teleconferința și școlarizarea la distanță.

James Li a subliniat, de asemenea, dimensiunea socială a leadership-ului modern. „Trebuie să fim mai deschiși, nu mai închiși, mai incluzivi, mai părtinitori, mai uniți, nu împărțiți … Dacă ne putem încuraja pentru a consolida leadership-ul în valori, inovație și colaborare globală, putem trece împreună prin această criză și putem crea un viitor mai bun pentru toată lumea „, a spus el.

———— SFÂRȘIT ———

 

Despre Huawei

Fondată în 1987, Huawei este un furnizor mondial de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (ICT). Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a aduce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume inteligentă, complet conectată. În acest scop, promovăm conectivitatea omniprezentă și susţinem accesul egal la rețele; aducem servicii cloud și inteligență artificială în toate cele patru colțuri ale lumii pentru a vă oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; construim platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; redefinim experiența utilizatorului cu AI, făcând-o mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau în deplasare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Allview va lansa campania Black November

Allview anunță lansarea campaniei Black November, o abordare diferită a campaniilor de Black Friday din anii precedenți, ce se va organiza în perioada 02 – 30 noiembrie. Anul 2020 a fost unul atipic, care a adus schimbări majore în preferințele consumatorilor și o creștere a cererii de device-uri destinate desfășurării activităților în mediul online. În cadrul campaniei Black November, Allview va oferi promoții la cele mai căutate device-uri ale momentului (tablete, laptopuri), dar și la celelalte categorii de produse (telefoane, televizoare și smart device-uri). Pe lângă reducerile de până la 75%, compania brașoveană a pregătit și un număr limitat de oferte de tipul „Cumperi 1, Primești 2”.Allview Black November 2020

Printre produsele ce se vor regăsi în oferta Black November, se numără:

Smart TV-urile gamei ePlay (modelele HD, Full HD, 4K HDR10, dar și cele mai noi versiuni Allview QLED) prevăzute cu sistem de operare Android TV și Google Assistant integrat, ce vor beneficia de reduceri semnificative. Modelul Allview QLED cu diagonala de 65” va putea fi achiziționat cu un discount de peste 15%, la prețul de 2879 lei.

Smartphone-ul Soul X7 PRO, primul model din portofoliul Allview cu sistem AI Quad Camera integrat și procesor Qualcomm Snapdragon, care va putea fi achiziționat cu o reducere de peste 25% față de prețul de lansare.

Tabletele și notebook-urile, ce reprezintă device-uri extrem de solicitate în această perioadă. Allview oferă în campania Black November terminale ce ar putea contribui pe de o parte la procesul de învăţare şi comunicare între profesori şi elevi, iar pe de altă parte activităților de tipul „work from home”. Tabletele compatibile AVI – singurul asistent vocal în limba română, se pot transforma cu ușurință într-o culegere virtuală pentru elevi, sau chiar într-un asistent personal al profesorilor, prin sugerarea numeroaselor resurse multimedia.

Ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil, începând cu data de 02 noiembrie, exclusiv online pe site-ul dedicat, www.allviewbf.ro. În plus, pe întreaga perioadă a campaniei se vor adăuga oferte noi.

Pentru ediția din acest an, Allview a pregătit peste 65.000 de produse în propria campanie. Din punct de vedere valoric, atât pentru campania individuală, cât și pentru cele desfășurate cu partenerii, compania brașoveană a pregătit produse în valoare de 6,1 mil. euro și reduceri totale de peste 1,4 mil. de euro.

Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri și tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tabletă PC, în anul 2011, primul smartphone sub brand românesc, iar în 2013 primul smartphone single SIM din portofoliu. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. În 2017 Allview a dezvoltat primul smartphone cu asistent vocal în limba română – AVI, iar la finalul lui 2018 a fost semnat contractul cu Google™ pentru comercializarea Smart TV-urilor cu Android TV™ și Google Assistant™ integrat. Brandul Allview este prezent pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia. Viziunea Allview este de a oferi tehnologii avansate și accesibile, sub un brand românesc.

HUAWEI Mate 40 Pro, noul campion al DxOMark, cu cea mai bună cameră smartphone din lume

  • HUAWEI Mate 40 Pro a fost testat de DxOMark și evaluat ca fiind cel mai bun dispozitiv mobil pentru fotografie și videografie disponibil în prezent pe piață, datorită funcțiilor sale spectaculoase
  • În cadrul evenimentului de lansare, alături de seria HUAWEI Mate 40, au fost dezvăluite și alte trei noi produse: PORSCHE DESIGN HUAWEI Watch GT 2, HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II și HUAWEI Sound wireless Hi-FiDXO_HUAWEI Mate40_1

 

București, 26 octombrie 2020 – HUAWEI Mate 40 Pro, cel mai nou smartphone vârf de gamă din portofoliul Huawei, ocupă primul loc în cel mai recent clasament realizat de DxOMark, fiind echipat cu cea mai bună cameră mobilă disponibilă pe piață. Smartphone-ul, lansat în data de 22 octombrie, în cadrul unui eveniment internațional, a primit un scor remarcabil de 136 de puncte, depășindu-și chiar și cei mai buni competitori în materie de funcții foto și video. În timpul aceluiași eveniment, alături de seria HUAWEI Mate 40, au mai fost dezvăluite și alte trei produse: PORSCHE DESIGN HUAWEI Watch GT 2, HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II și HUAWEI Sound wireless Hi-Fi.

 HUAWEI Sound wireless Hi-Fi

Cel mai recent smartphone vârf de gamă, HUAWEI Mate 40 Pro, a fost testat de DxOMark și evaluat ca fiind cel mai bun dispozitiv mobil pentru fotografie și videografie disponibil în prezent pe piață, datorită funcțiilor sale spectaculoase precum senzorul de 1/1.28” și obiectivul cu diafragmă f/1.9, senzorul de 20 MP cu pixeli mai mari și camera cu teleobiectiv 5x.

Prestigiosul portal a oferit note foarte bune capabilităților tehnice și de fotografie ale celui mai recent telefon Huawei, acordându-i un scor total de 136 de puncte. Scorul din categoria Photo, de 140 de puncte, s-a bazat pe o performanță remarcabilă la toate subcategoriile și o experiență de utilizare extrem de intuitivă în ceea ce privește surprinderea imaginilor statice. Merită menționat faptul că parametrii foto cel mai bine evaluați au fost expunerea, culoarea și textura, notate cu 109, 104 și respectiv 101 puncte. În plus, noul smartphone impresionează și prin capabilitățile sale video, stabilind un nou standard în videografia mobilă. Acest lucru este confirmat de scorurile obținute în categoria Video: autofocus (105 puncte), zgomot (105), stabilizare (102), expunere (102) și zoom (tele & wide) (88). Scorul video total este de 116 puncte.HUAWEI X GENTLE MONSTER

Raportul de evaluare complet poate fi consultat aici: https://www.dxomark.com/huawei-mate-40-pro-camera-review-dynamic-range-monster/.

Seria HUAWEI Mate 40 are la bază ADN-ul seriei Mate. În ultimii opt ani, au existat 10 generații remarcabile de dispozitive din seria Mate, iar cele mai recente smartphone-uri vârf de gamă duc acum seria Mate pe noi culmi, grație celei mai bune tehnologie din industrie. Experiența de utilizare trece la un alt nivel, iar Huawei revoluționează din nou fotografia și videografia smartphone datorită investițiilor puternice în cercetare și dezvoltare. Seria Mate 40 este cea mai puternică din generația Mate de până acum.

PORSCHE DESIGN HUAWEI Watch GT 2, HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II și HUAWEI Sound wireless Hi-Fi, noi produse care se alătură portofoliului Huawei

 

Cel mai recent ceas inteligent din familia HUAWEI WATCH GT 2 marchează cea mai recentă colaborare a Huawei cu Porsche Design. PORSCHE DESIGN HUAWEI WATCH GT 2 este o combinație uimitoare a tehnologiei inovatoare Huawei și a filosofiei de design Porsche Design, rezultând într-un aspect nou, care deschide următoarea eră a design-ului în categoria smartwatch.

 

Confortabili pentru a fi purtați întreaga zi datorită design-ului ergonomic, ochelarii HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II dispun de balamale flexibile din aliaj de titan pentru a conecta rama și brațele, ceea ce oferă o experiență de purtare mai confortabilă, chiar și după o perioadă lungă de timp. HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II adoptă un design open-fit cu difuzoare open-fit pe brațul stâng și drept. Acest design, combinat cu difuzoare ultra-subțiri de 128 mm de mare amplitudine, oferă cea mai bună experiență stereo și o calitate incredibilă a sunetului. Comparativ cu generația anterioară, amplitudinea a fost mărită 100% pentru a oferi o gamă vocală mai largă.

Boxa portabilă HUAWEI Sound wireless Hi-Fi, realizată de Huawei în parteneriat cu Devialet, reinventează percepția tradițională a sunetului și creează o experiență de ascultare fără compromisuri. Noul dispozitiv oferă trei difuzoare cu gamă completă, completate de tehnologia Devialet SPACE™, capabilă să umple cu sunet un spațiu de 360°. HUAWEI Sound X încorporează o multitudine de transmisii wireless de ultimă generație, acustică și tehnologii audio, pentru o experiență audio de ultimă oră. HUAWEI Sound poate fi conectată cu telefonul printr-o simplă atingere, această caracteristică OneHop Audio Sharing făcând posibil streaming-ul audio de înaltă rezoluție printr-o rată de transmisie Bluethooth de trei ori mai mare decât cea standard.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 32 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero<

Huawei îşi consolidează prezența pe piaţa locală şi continuă să creeze noi locuri de muncă

București, 22 octombrie 2020. Numit în 2019 cel mai bun angajator din ITC de către Randstad, Huawei îşi păstrează angajamentul pe termen lung piaţa locală şi continuă să își extindă echipa de specialiști. Chiar şi în contextul pandemiei, furnizorul global de tehnologie declară că este încrezător în potențialul economiei naționale şi în capacitatea tehnologiilor inovatoare pe care le dezvoltă de a contribui la revenirea economiei.descărcare

Huawei România are în prezent peste 60 de poziții deschise pentru diverși specialiști IT&C, fiind una dintre puținele companii de pe piața locală care au păstrat ritmul angajărilor chiar și în perioada pandemiei. Consolidarea și extinderea echipei reprezintă unul dintre principalele obiective ale companiei pentru 2020. În prezent, Huawei are peste 2.300 de angajați în biroul central și în cele 8 centre de servicii înființate pe perioada celor 18 ani de activitate în România. Indirect, compania a mai creat alte peste 4.100 de locuri de muncă în lanțul său de furnizori. Huawei continuă să își deservească atât clienții locali, având parteneriate solide cu cei patru principali operatori telecom din România, cât și clienții regionali.

 “Chiar și în această perioadă dificilă pentru întreaga economie, angajaţii au păstrat toate beneficiile: salariile au fost mentinute la acelasi nivel sau crescute, pentru top performeri, s-au acordat in continuare bonusuri de performanţă, de proiect sau de loializare, tichete de masa, sau abonamente de sănătate. În plus, pentru cei care lucrează prin rotaţie de la birou, compania decontează transportul cu maşina personală sau taxi, într-un anumit plafon. În această perioadă am organizat seminarii de suport, susţinute de specialişti, pe teme de interes: măsuri de prevenţie împotriva COVID, managementul stresului, tehnici pentru un somn mai bun sau cum să integrăm sportul în rutina zilnică de acasă”, a declarat Veronica Cristea-Nanu, Senior HR Manager & Business Partner.

Departamentul de recrutare al companiei a implementat cu succes recrutarea online încă din martie. În prezent, pozițiile deschise la Huawei se referă atât la roluri tehnice în inginerie (optică, NOC IP, service software, fixed network, cloud computing, database architect), precum şi la poziții în zonele de suport, în cele 8 centre de servicii: contabili, specialişti în procesare PO, specialiști în resurse umane etc.

Aproximativ 10% dintre angajaţii Huawei din România lucrează în birou, prin rotaţie, fiind implementate  măsuri de protecţie extinse: aparat pentru citirea temperaturii la intrarea în birou, măşti la dispoziţia angajaţilor, produse de igienizare a mainilor şi a spatiului, panouri despărţitoare între birouri.

 “România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru Huawei. Aici am reușit să creăm un ecosistem de specialiști care sprijină dezvoltarea noastră pe piața locală de peste 18 ani. Ne dorim să contribuim la relansarea economiei prin specialiștii noștri și prin tehnologiile inovatoare pe care le dezvoltăm, deoarece conectivitatea de nouă generație și implementarea acesteia în business, în educație și în sistemul sanitar reprezintă cheia depășirii acestei perioade dificile”, explică George Zhang, CEO Huawei România.

Pe lângă politica extinsă de angajări, Huawei se implică în educația tinerilor care urmăresc o carieră în domeniu prin programe de pregătire şi de internship, precum Seeds for the Future sau ICT Academy, care ajută studenții să îşi contruiască o bază în lucrul cu noile tehnologii şi să aibă acces la inovaţiile din domeniu.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Cu soluții integrate pe patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne-am angajat să aducem tehnologia digitală fiecărei persoane, case și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creăm o valoare de durată pentru clienții noștri, facem eforturi pentru a oferi posibilități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim masiv în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperiri tehnologice care conduc lumea înainte. Avem 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.google.com/+Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Personalizarea protecțiilor pentru Huawei

Protejează-ți telefonul elegant de deteriorarea mecanică externă: zgârieturi, fisuri, abraziuni, jetoane și păstrează-i aspectul inițial cu husa personalizată pentru Huawei P20 Lite. Un telefon mobil super-la modă și scump este puțin probabil să te facă să ieși în evidență printre prietenii tăi. Însă, îi poți sublinia creativitatea doar cu ajutorul unei huse de protecție personalizate. Proiectează un nou ”shell” pe constructorul online. Comandă husa Huawei P20 Lite din magazinul online etuo.ro și vei avea un accesoriu personalizat, unicat doar pentru tine. Dacă utilizezi fotografiile personale, numele și prenumele atunci când decorezi dispozitivul, vei putea transforma smartphone-ul într-un dispozitiv real exclusiv.

Premium Soft Touch

Suprafața este complet acoperită cu un material cauciucat de calitate specială, după imprimare. O astfel de husă  Huawei P20 Lite va fi catifelat – mată chiar și în domeniile de aplicare a imaginii. Imaginea nu va fi ștearsă, deoarece este protejată de o folie de protecție. Această tehnologie este unică și este disponibilă doar în magazinul online etuo.ro. Opțiunile disponibile includ imprimarea în relief, acoperirea elementelor de design cu lac lucios, încrustată cu cristale Swarovski, vopsirea husei pe toate părțile în culori conform catalogului online.

Caracteristici huse sub formă de carte

Husa Magneto Case se aseamănă cu coperta unei cărți. Astfel de produse sunt fabricate din materiale de înaltă calitate. Fiecare carcasă de telefon dispune de cadre metalice cu magneţi din aluminiu. Există modele cu fereastră pe panoul frontal, care permite, fără a deschide accesoriul, să vezi absolut orice.

Carcasa pentru Huawei P20 Lite, realizată din materiale compozite moderne, este echipată cu un ecran luminos pe partea de deschidere. Astfel, poți vedea data și ora și, de asemenea, mesajele și apelurile primite.

Deși husa acoperă telefonul mobil din toate părțile, este destul de convenabil să folosești dispozitivul. Toate tastele funcționale, iar conectorii pentru conectarea dispozitivelor externe sunt deschise. Dacă ai nevoie să conectezi un încărcător sau căști, nu este necesar să scoți telefonul din husă. Toate accesoriile de protecție sunt subțiri, și deci nu cresc dimensiunile telefonului mobil. Dacă dorești să cumperi o husă personalizată pentru Huawei P20 Lite, vei oferi o protecție fiabilă telefonului tău, fără a crește greutatea.

Husa din silicon pentru Huawei P20 Lite

Husele din silicon sunt realizate într-un factor de formă de tampon. Un astfel de model este capabil să protejeze panoul din spate și părțile laterale ale gadgetului de deteriorarea externă. Husele din silicon pentru Huawei P20 Lite au un avantaj incontestabil – sunt super subțiri, ceea ce permite îndoirea modelului în orice unghi. Acest lucru le face ușor de instalat pe dispozitiv.

Husa din silicon transparent cu margini contrastante în jurul perimetrului arată spectaculos pe Huawei P20. Designul imbatabil personalizat conferă stil unui dispozitiv standard și îi permite să iasă în evidență.

Gama include o varietate de modele de huse din policarbonat întărit și suprapuneri de poliuretan termoplastic. Posesorii de mașini vor fi încântați de carcasele magnetice pentru Huawei P20 Lite. Designul are un magnet special situat pe partea din spate a accesoriului. Cu acesta, smartphone-ul este ușor de instalat în suportul auto. Acest lucru îți va permite să nu îți distragi atenția de la condus.

Vin alb, rosu sau rose, crama Girboiu are de toate!

TECTONIC-FUME-BLANC-1200-1800-BUN-PNG

Fie ca esti consumator de vin alb, rose sau rosu, la crama Girboiu ai toate sansele sa cumperi exact ceea ce iti place. Prezentand 6 game de vinuri diferite, aceasta crama este printre preferatele romanilor care stiu sa guste un pahar de vin bun alaturi de preparate traditionale, dar si mancaruri mediteraneene.

Vinul alb de la crama Girboiu este o alegere foarte buna pentru cei care mananca des preparate usoare din peste sau legume, iar pentru restaurantele care vor sa isi impresioneze clientii selectia de vinuri albe Girboiu este numai ideala.

Primul pas in alegerea vinului potrivit este sa cunosti totul. La urma urmei, cum poti face alegerea corecta fara sa fii constient de toate optiunile din care sa alegi? Poti afla despre diferitele tipuri de vin alb din carti ale expertilor pe aceasta tema sau navigand pe web. Ajuta sa stim ca nu toate vinurile merg cu tot felul de alimente si ca unele dintre ele au cel mai bun gust fara mancare. Cerceteaza bine pentru a sti care sunt diferitele soiuri de vin, impreuna cu aromele lor distincte si perechile de alimente. Vinurile sunt clasificate pe baza strugurilor din care sunt produsi, iar un vin este denumit varietal daca se foloseste un singur soi de struguri.

Exista nenumarate soiuri de vin alb acolo si, in timp ce unele sunt la preturi exorbitante, altele sunt disponibile la preturi de buzunar. Deci, sa decizi in prealabil cat de mult esti gata sa cheltuiesti pentru sticla de vin alb va face lucrurile mult mai usoare. Factorii majori care afecteaza pretul vinurilor sunt varietatea strugurilor de vin si regiunea din care provin.

Dupa cum am discutat mai devreme, nu poti asocia o anumita varietate de vin cu tot felul de alimente. Asadar, inainte de a alege vinul pentru ocazie, decide produsele alimentare din meniu. In functie de faptul daca mancarea este condimentata, sarata sau dulce, ar trebui sa alegi un vin alb care sa fie la fel. Dupa ce ai decis ce mancare sa servesti, cauta vinul alb potrivit sau intreaba un expert. De regula, vinurile dulci precum Rieslings si vinul cu gheata completeaza cel mai bine deserturile, fructele sau orice este dulce. Pe de alta parte, vinurile albe uscate completeaza mesele usoare care sunt mai putin picante si constau din carne alba, salate, branza, peste si carne de porc. Exemple de astfel de vinuri sunt Pinot Gris si Sauvignon Blanc. Daca esti in cautarea unui vin alb care sa vina cu mancaruri aromate si picante, atunci poti opta in siguranta pentru Gewürztraminer. Este un vin plin de corp, cu o aroma proprie, care il face vinul perfect pentru a merge cu mancaruri asiatice, carne de porc si carne de vita.

Ai un cunoscator de vinuri ca prieten? Ei bine, cu siguranta ai noroc daca ii ceri parerea, dar nu exista niciun motiv sa te nelinisti, chiar daca nu faci asta! Doar viziteaza un dealer specializat de vinuri din regiunea ta, cere-i sfaturi si el va fi mai mult decat fericit sa te ajute. El iti va pune cateva intrebari relevante, apoi iti va sugera o gama de vinuri. Acesta este un mod minunat de a invata multe despre vinuri!

Acesta este cel mai important pas in alegerea vinului potrivit si, de asemenea, cel mai interesant! Cu cat gusti mai multe soiuri de vin, cu atat vei invata si dezvolta gustul. De asemenea, acesta este cel mai bun mod de a-i alege vinul, spun expertii. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu poti fi niciodata sigur de caracterul unui vin decat daca l-ai gustat. Acum, daca te intrebi unde sa te indrepti spre degustarea vinurilor, atunci raspunsul tau il gasesti in magazinul specializat in vinuri din localitatea ta. Deci, mergi mai departe si gusta toate soiurile pe care le consideri interesante. La urma urmei, cel mai bun vin este, fara indoiala, cel care face apel la papilele tale gustative.

Chardonnay

Acesta este cel mai popular soi de vin alb si isi are originea in regiunea Burgundia din Franta. Cu toate acestea, astazi soiul de struguri cu coaja verde, din care este produs acest vin mediu pana la corp, este cultivat in regiunile viticole din intreaga lume. La fel ca majoritatea celorlalte vinuri, caracterul Chardonnay depinde de regiunea in care este produs. Este de culoare galben intens si are o aroma picanta, cu note blande de fructe tropicale. Poate fi clare, dulci, uscate sau cremoase. Deci, trucul consta in citirea descrierii de pe sticla pentru a va asigura ca are aromele dorite. Deoarece acest vin alb este maturat in butoaie de stejar, are o aroma usoara de stejar. Este vinul alb ideal pentru a fi asociat cu peste, pui, scoici, ciuperci, smantana si unt. Crama Girboiu are cea mai buna varietate de vin alb la preturi avantajoase pentru toti!

Ultima etapă a campaniei Festival of Apps, disponibilă în HUAWEI AppGallery, în intervalul 15-18 octombrie

Ediția de toamnă a campaniei Festival of Apps continuă în HUAWEI AppGallery cu ultima etapă de concurs, disponibilă în perioada 15-18 octombrie, și îi așteaptă pe utilizatori să se înscrie pentru a intra în posesia premiilor atractive.

 

Printre premiile de care pot beneficia aceștia se numără atât premiile fizice (dispozitive HUAWEI P40 Pro, HUAWEI FreeBuds 3i și HUAWEI Band 4), cât și premii digitale oferite de partenerii Huawei (Jerry’s Pizza, Bolt, Tidal și Tinder).

Fiecare participant are până la cinci șanse de câștig și în această ultimă etapă de concurs, iar aplicațiile care oferă șanse de câștig pot fi regăsite în lista următoare: mobilPay, CyberGhost VPN – Fast & Secure WiFi protection, Learn 33 Languages Free -, Mondly, Cel.ro, Digi Online, CamScanner, World of Tanks, E.ON Myline, Jerry’s Pizza, Tinder, Bolt, TIDAL, Doctorul Meu – Femyo, George Romania, Cinemagia, program TV, cinema, Card Sodexo Romania, MyEnel, NeoBT(Beta), Știri din România, Lajumate.ro.

Pentru mai multe informații despre campanie, accesați: https://bit.ly/2H0v1U5.


Huawei Festival of Apps

Uniformă medicală realizată din material calitativ

Uniformele medicale sunt de fapt uniforme comune pentru asistenții medicali și profesioniștii din domeniul medical. De fapt, acestea oferă mai multe avantaje dincolo de identificarea simplă a identificării pacienților.

Acestea ajută furnizorii de servicii medicale să identifice fluidele și contaminanții corporali, sunt destul de ușor de înlocuit, ieftine la achiziționare, sunt mai curate decât îmbrăcămintea obișnuită și permit accesibilitatea ușoară a instrumentelor, deoarece adesea vin cu buzunare mari.

Mai curat decât îmbrăcămintea normală, confortabil și durabil

Uniformele medicale sunt foarte confortabile, concepute pentru ore lungi de lucru, alcătuite din pantaloni medicali, bluze, bonete și papuci speciali. Sunt relativ mai durabile în comparație cu alte forme de îmbrăcăminte, întrucât trebuie să fie purtate cel puțin 12 ore. Acestea sunt făcute să reziste bine chiar și după mai multe curățări și sunt rezistente la pete. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să fie suficient de rezistente pentru a rezista la o spălare aprofundată in procesul de eliminare a bacteriilor și alți contaminanți.

De obicei, temperaturile ridicate și substanțele chimice specializate pentru curățare sunt utilizate pentru curățarea uniformelor medicale.

Fii în siguranță împotriva bacteriilor

Asistentele, în special, intră în contact cu multe tipuri diferite de boli. S-a descoperit că îmbrăcămintea transmite bacteriile cu ușurință, pur și simplu printr-un simplu contact cum ar fi o strângere de mână.

Indiferent dacă o persoană este sau nu bolnavă, este important să fii igienic atât timp cât munca necesită contactul cu ceilalți.

Uniformele medicale și de ce sunt importante?

În industria medicală, uniformele și îmbrăcămintea sunt de cea mai mare importanță. Uniformele protejează angajații de contaminanți și facilitează munca unui angajat; fiecare uniformă și articol de îmbrăcăminte își servește propriul scop, indiferent dacă este vorba de o haină de laborator sau de un set de uniforme.

Rolul lor în unitatea medicală este imperativ. Iată câteva dintre beneficiile pe care profesioniștii medicali, facilitățile de asistență medicală și pacienții le obțin:

  1. Uniformele medicale asigură o protecție adecvată împotriva fluidelor corporale

Uniformele medicale de înaltă calitate sunt fabricate din țesături suficient de groase pentru a împiedica fluidele corporale ale pacientului să intre în contact direct cu pielea purtătorului.

  1. Uniformele medicale sunt accesibile din punct de vedere economic

Uniformele medicale sunt proiectate pentru o utilizare maximă și eficiență din punct de vedere al costurilor. Sunt fabricate dintr-o țesătură de înaltă calitate, care este atât ieftină, dar poate rezista chiar și la cel mai aprofundat proces de curățare posibil. Aceasta înseamnă că pot rezista la ani de spălare și uzură și sunt ușor de înlocuit.

  1. Uniformele medicale oferă confort

Nu este un secret faptul că profesioniștii din domeniul sănătății au unele dintre cele mai dificile locuri de muncă fizice din jur. În afară de expunerea la agenți patogeni dăunători în mod regulat, aceștia sunt, de asemenea, cei care se așteaptă să stea în picioare pe tot parcursul schimbului, să lucreze ore lungi, să ridice pacienții sau să se deplaseze în clinică ore în șir. Pentru a-și îndeplini sarcinile în mod eficient, au nevoie de uniforme care să le ofere un confort optim.

Astfel de uniforme medicale, pot fi achiziționate de pe site-ul Dr in Uniforma.

Se înmulțesc refuzurile de împăcare dintre consumatori și bănci. Care sunt cauzele și ce recomandă CSALB

În anul 2020 au fost deschise 433 de negocieri între consumatori și bănci/IFN-uri, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Dintre acestea, în raport cu băncile, s-au finalizat până acum 223 de negocieri cu împăcarea părților, iar în 51 de cazuri nu s-a ajuns la un rezultat agreat de ambele părți. În raport cu IFN-urile au fost deschise doar 13 dosare de negociere, iar în 8 dintre acestea părțile nu s-au împăcat. Cauza principală (65%) pentru care negocierile au eșuat o reprezintă refuzurile venite din partea consumatorilor. În 25% din cazuri băncile au refuzat propunerea conciliatorilor, iar în 10% ambele părți au declinat propunerea de soluționare dată de conciliatori. Astfel, dacă anul trecut în 85% din negocieri părțile acceptau soluția dată de conciliatori, procentul a scăzut la 80% în acest an, tendința fiind observată în ultimele luni.

Cazuri în care negocierea a eșuat după ce consumatorii au refuzat soluțiile date de conciliatori:

  • După negocierea care avea ca obiect reechilibrarea a două contracte de creditare, conciliatorul a propus părților conversia ambelor credite din CHF în lei, cu un discount de 17,5% pentru un credit din anul 2008 și de 25% pentru un credit din 2007. În urma conversiei dobânda aferentă ambelor credite urma să fie IRCC + 3.5%, însă consumatorul a refuzat propunerea.
  • Reducerea comisionului de administrare de la 0,12% la 0,06%, ceea ce ar însemna o economie de 1.050 de CHF. Acordul includea și posibilitatea restructurării creditului dacă respectivul consumator ar fi întâmpinat probleme financiare.
  • Într-un dosar de conciliere în care părțile au ajuns după executare silită a imobilului, consumatorul a refuzat soluția de reducere cu 50% a sumei rămase de achitat și reeșalonarea diferenței pe o perioadă de 7 ani, cu dobândă zero. Reducerea de 50% oferită de bancă reprezenta suma de 41.100 lei.
  • Consumatorul, fost angajat al băncii cu care a negociat în cadrul CSALB, a solicitat anularea comisionului de administrare perceput lunar (aproximativ 40 de euro/lună) și restituirea lui din 2008 până în prezent. Banca a acceptat eliminarea acestui comision doar pentru o perioadă de 12 luni, motiv pentru care consumatorul a refuzat soluția propusă.
  • În cazul încercărilor de soluționare directă dintre un consumator și o bancă comercială (fără parcurgerea etapelor unei concilieri în cadrul CSALB), un consumator a refuzat o ofertă de aproximativ 60.000 de CHF, preferând să se adreseze instanței pentru soluționarea litigiului cu banca, potrivit informațiilor transmise de instituția de credit.

Există și situații când nota de soluție este refuzată de comercianți. Cel mai frecvent acest lucru se întâmplă în cazul IFN-urilor. În cazul unei cereri în care consumatorul solicita restituirea comisionului de administrare, precum și ajustarea dobânzii, conciliatorul a propus mai multe măsuri: dobândă fixă, restituirea comisionului de acordare credit în valoare de 2.500 de CHF prin diminuarea soldului actual, restituirea comisionului de administrare și eliminarea lui pe viitor. Deși consumatorul a acceptat propunerea conciliatorului, reprezentanții IFN-ului au transmis că nu pot face concesiile propuse de conciliator deoarece comisioanele aferente creditului sunt legale și nu se justifică eliminarea lor.

Fac un apel către consumatori să nu se mai raporteze la alte cazuri soluționate în cadrul CSALB deoarece fiecare caz este particular, la fel cum și băncile se raportează la fiecare consumator în mod diferit. Vă reamintim că recordurile valorice înregistrate în urma concilierilor reprezintă sume șterse din soldul unor consumatori aflați în situații sociale și financiare extrem de dificile. Recomand realism și echilibru față de așteptările pe care le au consumatorii de la bănci și o analiză atentă înainte de a refuza propunerea venită din partea conciliatorilor. Să se gândească în primul rând la faptul că nu toți consumatorii care trimit cereri către CSALB ajung să negocieze cu băncile, dar și la faptul că, refuzând o ofertă pe care o consideră insuficient de favorabilă lor, rămân doar cu alternativa instanței, acolo unde costurile de timp și de bani sunt incomparabil mai mari. Pentru bănci ar fi necesară o disponibilitate mai mare pentru negociere în cadrul Centrului și o adaptare a ofertelor la fiecare caz analizat. Reprezentanții băncilor care participă la concilieri trebuie să aibă mandate mai permisive, pregătindu-ne astfel pentru ceea ce s-ar putea întâmpla la începutul anului viitor când vor înceta toate efectele reglementărilor care au stabilit amânarea plății ratelor. Ne așteptăm ca anul viitor să înregistrăm mai multe cereri de negociere, iar băncile trebuie să fie pregătite pentru acest fapt”, spune Alexandru Păunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB

Ce spun conciliatorii care intermediază negocierile:

 Nela Petrișor, conciliator CSALB: Sunt câteva cauze care, în opinia mea, duc la aceste refuzuri venite din partea consumatorilor. De exemplu, unii oameni așteaptă alte modificări legislative care să le maximizeze beneficiile obținute în raport cu băncile. O altă cauză este atitudinea rigidă, radicală a celor două părți în timpul negocierilor, când nimeni nu vrea să renunțe la poziția inițială. Apoi, mai există situația când alergăm pe culoare diferite: pe de o parte încercăm să negociem o soluție în cadrul CSALB, iar pe de altă parte banca negociază aceeași soluție și chiar o implementează împreună cu consumatorul, fără să anunțe Centrul. La final, ambele părți se retrag din procedură pe motiv că au găsit o soluție proprie, însă, de multe ori, este chiar soluția discutată la CSALB. Mai sunt și consumatori care accesează CSALB prin intermediul unor rude mai tinere, după care uită de demersul lor și ne este foarte greu să îi contactăm pentru a discuta. De multe ori cazul se încheie pentru că nu mai răspunde nimeni la telefon sau pe mail.  

Le recomand consumatorilor să țină legătura cu conciliatorul și să nu uite o vorbă veche care spune că „ce este în mână nu e minciună”. Este bine să accepte o soluție care le dă o rezolvare chiar și de moment. Într-un moment dificil este mai înțelept să spui „da” decât „nu”, mai ales în vremuri grele cum sunt acestea.

  Camelia Popa, conciliator CSALB: Una dintre cauzele de refuz este aceea că unele bănci au venit cu oferte nerealiste. De pildă, o bancă le oferă o reducere de 30% din sold consumatorilor care achită restul de 70% în termen de trei luni. O altă cauză ar fi că unii consumatori se așteaptă să obțină tot ceea ce ei cer, nefiind dispuși să negocieze. Asta se întâmplă deși majoritatea dintre ei nu cunosc nici actele adiționale pe care le-au semnat de a lungul timpului. În plus, compară cazul lor cu alte cazuri soluționate de CSALB, deși situațiile nu sunt similare, iar mulți dintre ei nu au dificultăți sociale sau financiare care să le justifice cererile. Mulți pleacă de la premisa că băncile restituie unele sume de bani și cererea lor se bazează doar pe acest fapt. De exemplu sunt cazuri în care băncile au acordat dobânzi minime unor consumatori, urmând ca atunci când aceștia își revin din punct de vedere financiar, banca să-și recupereze dobânda neîncasată. Doar că, unii consumatori solicită ca acest lucru să nu se întâmple și să beneficieze de aceeași dobândă redusă.

I-aș sfătui să se documenteze ce au semnat de-a lungul timpului și să facă cereri rezonabile. Dacă sunt aspecte care pot fi supuse compromisului, vor avea câștig de cauză. Băncilor le recomand să nu mai facă oferte standardizate, ci să analizeze cazurile mai în detaliu. Astfel încât să putem explica consumatorilor de ce li se percep anumite comisioane sau de ce cresc dobânzile. Ar fi bine ca băncile să ofere aceste informații care ar ajuta consumatorii, chiar dacă nu ajungem la un compromis.

Un nou mandat pentru Colegiul de Coordonare al CSALB

După primii cinci ani de funcționare, trei dintre membrii Colegiului de Coordonare al CSALB au fost reconfirmați pentru al doilea mandat. Este vorba de reprezentantul Băncii Naționale a României – Alexandru Păunescu, reprezentantul Asociației Române a Băncilor – Luminița Malanciuc și membrul independent – Simona Vâlceanu. Noul reprezentant al ANPC în Colegiu este Valentina Veronica Mitran-Piticu, vicepreședinte ANPC. Asociațiile de consumatori nu și-au desemnat până în acest moment un reprezentant în structura Colegiului de Coordonare. Președintele ales pentru primul an de mandat al noului Colegiu este Alexandru Păunescu. Reamintim că președinția Colegiului este asigurată prin rotație, pentru perioade de un an.

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Se înmulțesc refuzurile de împăcare dintre consumatori și bănci. Care sunt cauzele și ce recomandă CSALB

În anul 2020 au fost deschise 433 de negocieri între consumatori și bănci/IFN-uri, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Dintre acestea, în raport cu băncile, s-au finalizat până acum 223 de negocieri cu împăcarea părților, iar în 51 de cazuri nu s-a ajuns la un rezultat agreat de ambele părți. În raport cu IFN-urile au fost deschise doar 13 dosare de negociere, iar în 8 dintre acestea părțile nu s-au împăcat. Cauza principală (65%) pentru care negocierile au eșuat o reprezintă refuzurile venite din partea consumatorilor. În 25% din cazuri băncile au refuzat propunerea conciliatorilor, iar în 10% ambele părți au declinat propunerea de soluționare dată de conciliatori. Astfel, dacă anul trecut în 85% din negocieri părțile acceptau soluția dată de conciliatori, procentul a scăzut la 80% în acest an, tendința fiind observată în ultimele luni.

Cazuri în care negocierea a eșuat după ce consumatorii au refuzat soluțiile date de conciliatori:

  • După negocierea care avea ca obiect reechilibrarea a două contracte de creditare, conciliatorul a propus părților conversia ambelor credite din CHF în lei, cu un discount de 17,5% pentru un credit din anul 2008 și de 25% pentru un credit din 2007. În urma conversiei dobânda aferentă ambelor credite urma să fie IRCC + 3.5%, însă consumatorul a refuzat propunerea.
  • Reducerea comisionului de administrare de la 0,12% la 0,06%, ceea ce ar însemna o economie de 1.050 de CHF. Acordul includea și posibilitatea restructurării creditului dacă respectivul consumator ar fi întâmpinat probleme financiare.
  • Într-un dosar de conciliere în care părțile au ajuns după executare silită a imobilului, consumatorul a refuzat soluția de reducere cu 50% a sumei rămase de achitat și reeșalonarea diferenței pe o perioadă de 7 ani, cu dobândă zero. Reducerea de 50% oferită de bancă reprezenta suma de 41.100 lei.
  • Consumatorul, fost angajat al băncii cu care a negociat în cadrul CSALB, a solicitat anularea comisionului de administrare perceput lunar (aproximativ 40 de euro/lună) și restituirea lui din 2008 până în prezent. Banca a acceptat eliminarea acestui comision doar pentru o perioadă de 12 luni, motiv pentru care consumatorul a refuzat soluția propusă.
  • În cazul încercărilor de soluționare directă dintre un consumator și o bancă comercială (fără parcurgerea etapelor unei concilieri în cadrul CSALB), un consumator a refuzat o ofertă de aproximativ 60.000 de CHF, preferând să se adreseze instanței pentru soluționarea litigiului cu banca, potrivit informațiilor transmise de instituția de credit.

    Există și situații când nota de soluție este refuzată de comercianți. Cel mai frecvent acest lucru se întâmplă în cazul IFN-urilor. În cazul unei cereri în care consumatorul solicita restituirea comisionului de administrare, precum și ajustarea dobânzii, conciliatorul a propus mai multe măsuri: dobândă fixă, restituirea comisionului de acordare credit în valoare de 2.500 de CHF prin diminuarea soldului actual, restituirea comisionului de administrare și eliminarea lui pe viitor. Deși consumatorul a acceptat propunerea conciliatorului, reprezentanții IFN-ului au transmis că nu pot face concesiile propuse de conciliator deoarece comisioanele aferente creditului sunt legale și nu se justifică eliminarea lor.

Fac un apel către consumatori să nu se mai raporteze la alte cazuri soluționate în cadrul CSALB deoarece fiecare caz este particular, la fel cum și băncile se raportează la fiecare consumator în mod diferit. Vă reamintim că recordurile valorice înregistrate în urma concilierilor reprezintă sume șterse din soldul unor consumatori aflați în situații sociale și financiare extrem de dificile. Recomand realism și echilibru față de așteptările pe care le au consumatorii de la bănci și o analiză atentă înainte de a refuza propunerea venită din partea conciliatorilor. Să se gândească în primul rând la faptul că nu toți consumatorii care trimit cereri către CSALB ajung să negocieze cu băncile, dar și la faptul că, refuzând o ofertă pe care o consideră insuficient de favorabilă lor, rămân doar cu alternativa instanței, acolo unde costurile de timp și de bani sunt incomparabil mai mari. Pentru bănci ar fi necesară o disponibilitate mai mare pentru negociere în cadrul Centrului și o adaptare a ofertelor la fiecare caz analizat. Reprezentanții băncilor care participă la concilieri trebuie să aibă mandate mai permisive, pregătindu-ne astfel pentru ceea ce s-ar putea întâmpla la începutul anului viitor când vor înceta toate efectele reglementărilor care au stabilit amânarea plății ratelor. Ne așteptăm ca anul viitor să înregistrăm mai multe cereri de negociere, iar băncile trebuie să fie pregătite pentru acest fapt”, spune Alexandru Păunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB

Ce spun conciliatorii care intermediază negocierile:

 Nela Petrișor, conciliator CSALB: Sunt câteva cauze care, în opinia mea, duc la aceste refuzuri venite din partea consumatorilor. De exemplu, unii oameni așteaptă alte modificări legislative care să le maximizeze beneficiile obținute în raport cu băncile. O altă cauză este atitudinea rigidă, radicală a celor două părți în timpul negocierilor, când nimeni nu vrea să renunțe la poziția inițială. Apoi, mai există situația când alergăm pe culoare diferite: pe de o parte încercăm să negociem o soluție în cadrul CSALB, iar pe de altă parte banca negociază aceeași soluție și chiar o implementează împreună cu consumatorul, fără să anunțe Centrul. La final, ambele părți se retrag din procedură pe motiv că au găsit o soluție proprie, însă, de multe ori, este chiar soluția discutată la CSALB. Mai sunt și consumatori care accesează CSALB prin intermediul unor rude mai tinere, după care uită de demersul lor și ne este foarte greu să îi contactăm pentru a discuta. De multe ori cazul se încheie pentru că nu mai răspunde nimeni la telefon sau pe mail.  

Le recomand consumatorilor să țină legătura cu conciliatorul și să nu uite o vorbă veche care spune că „ce este în mână nu e minciună”. Este bine să accepte o soluție care le dă o rezolvare chiar și de moment. Într-un moment dificil este mai înțelept să spui „da” decât „nu”, mai ales în vremuri grele cum sunt acestea.

  Camelia Popa, conciliator CSALB: Una dintre cauzele de refuz este aceea că unele bănci au venit cu oferte nerealiste. De pildă, o bancă le oferă o reducere de 30% din sold consumatorilor care achită restul de 70% în termen de trei luni. O altă cauză ar fi că unii consumatori se așteaptă să obțină tot ceea ce ei cer, nefiind dispuși să negocieze. Asta se întâmplă deși majoritatea dintre ei nu cunosc nici actele adiționale pe care le-au semnat de a lungul timpului. În plus, compară cazul lor cu alte cazuri soluționate de CSALB, deși situațiile nu sunt similare, iar mulți dintre ei nu au dificultăți sociale sau financiare care să le justifice cererile. Mulți pleacă de la premisa că băncile restituie unele sume de bani și cererea lor se bazează doar pe acest fapt. De exemplu sunt cazuri în care băncile au acordat dobânzi minime unor consumatori, urmând ca atunci când aceștia își revin din punct de vedere financiar, banca să-și recupereze dobânda neîncasată. Doar că, unii consumatori solicită ca acest lucru să nu se întâmple și să beneficieze de aceeași dobândă redusă.

I-aș sfătui să se documenteze ce au semnat de-a lungul timpului și să facă cereri rezonabile. Dacă sunt aspecte care pot fi supuse compromisului, vor avea câștig de cauză. Băncilor le recomand să nu mai facă oferte standardizate, ci să analizeze cazurile mai în detaliu. Astfel încât să putem explica consumatorilor de ce li se percep anumite comisioane sau de ce cresc dobânzile. Ar fi bine ca băncile să ofere aceste informații care ar ajuta consumatorii, chiar dacă nu ajungem la un compromis.

Un nou mandat pentru Colegiul de Coordonare al CSALB

După primii cinci ani de funcționare, trei dintre membrii Colegiului de Coordonare al CSALB au fost reconfirmați pentru al doilea mandat. Este vorba de reprezentantul Băncii Naționale a României – Alexandru Păunescu, reprezentantul Asociației Române a Băncilor – Luminița Malanciuc și membrul independent – Simona Vâlceanu. Noul reprezentant al ANPC în Colegiu este Valentina Veronica Mitran-Piticu, vicepreședinte ANPC. Asociațiile de consumatori nu și-au desemnat până în acest moment un reprezentant în structura Colegiului de Coordonare. Președintele ales pentru primul an de mandat al noului Colegiu este Alexandru Păunescu. Reamintim că președinția Colegiului este asigurată prin rotație, pentru perioade de un an.

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).