In ideea intoarcerii la traditii sau revenirea la un peisaj desprins din povestile demult spuse de catre batrani, par pe zi ce trece sa ia amploare dorinta de creare sau recreare a obiectelor cu specific traditional sau de restaurare a unor proiecte vechi.
Romania este apreciata din punct de vedere turistic si pentru acest fapt de conservare si perpetuare a unor traditii nemaiintalnite. E dreptt, multe dintre ele sunt pe cale de disparitie, insa sunt sate care cultiva in permanenta traditiile nationale si le lasa amintire copiilor, nepotiilor, generatiilor viitoare.
Printre cele mai ample si apreciate proiecte de o astfel de amploare se numara casele cu specific traditional, atat de colorate si desprinse din folclorul romanesc, ce adapostesc mii de amintiri ale generatiilor.
Am fost pasionata de acest subiect si, personal, dintotdeauna mi-am dorit sa am o astfel de casa care sa fie admirata de fel si fel de turisti si pe care s-o las in amintire si copiilor mei. Producerea fidela a unei case cu specific traditional precum exista in urma cu zeci de ani este dificila si neavantajoasa comparativ cu conditiile moderne pe care ne-am invatat sa le avem. Insa, m-am gandit sa reproduc pe cat posibil tiparul vizual, cu elemente decorative traditionale romanesti.
In primul rand mi-am achizitionat materiale pentru constructii de la o platforma specializata. Mai apoi am inceput si renovarile la casa veche. Am mizat pe elemente inspirate din decorul clasic: masa si scaune de lemn, picturi in detaliu, elemente artizanale si de decor cu specific romanesc, cam tot ce ar putea cuprinde o casa modesta si cu inspiratia dorita.
Insa, primul pas pe care l-am facut inainte de toate a fost sa-mi construiesc un gard. Am ales ceva simplu, respectiv aceasta plasa de gard impletita care sa nu stirbeasca din maiestria casei mele. Pe langa faptul ca este accesibila, este si usor de manevrat.
Treaba-i simpla cand ai materialele de care ai nevoie!