Libertatea de a se juca

Jocul este dreptul fundamental al copilului si calea catre varsta adulta independenta si plina de implinire. Cu toate acestea, jocul structurat devine tot mai frecvent.

Toti specialistii spun ca trebuie sa-i lasam pe copii sa se dedice jocului liber. Lasa-i sa exploreze imprejurimile, sa invete sa se cunoasca pe ei insisi si sa afle ce le place. Desigur, acest lucru nu se va intampla peste noapte si nici nu este ceva care ar trebui sa ne asteptam sa se intample in acelasi timp pentru toti copiii. Copiii sunt diferiti si cresc intr-un ritm diferit. Fiecare infloreste la un moment diferit. Ideea este de a oferi un mediu si conditii optime. Ofera-le jucarii si spatiul care le va permite sa experimenteze in siguranta, sa descopere lucruri noi si sa exploreze ce le place. Jucariile trebuie sa fie diferite de cele gasite la orice magazin de cartier. Cauta jucarii baieti si fete care sa aiba o puternica caracteristica educativa. Magazinul kidino.ro este unul din cele mai in masura in a-ti oferi jucarii fete si baieti, ideale pentru dezvoltarea motorie, cognitiva si sociala a celor mici.

Jocul nestructurat este cel mai bun pentru copiii mici. Acesta se poate face prin jucarii si jocuri educative. Jocul nu este planificat, are sau nu are un rezultat specific dorit, cu exceptia faptului ca copilul este liber sa faca ceea ce alege in ritmul propriu.

Tot ce trebuie sa faci este sa facilitezi acest joc, si ai putea participa alaturi de copilul tau. Asta va va ajuta sa aveti o relatie  mult mai apropiata si sanatoasa.

Pentru bebelusi, jocul liber ar insemna sa ii lasam sa vada, sa atinga, sa simta si sa inteleaga diferite obiecte in forma si textura. Adesea vor baga in gura aceste obiecte si, prin urmare, este esential sa va asigurati ca respecta cele mai inalte standarde de siguranta si igiena posibile. Materialele naturale si culorile non-toxice sunt doua elemente cruciale, regasite in jucariile de la Kidino.ro.

Prescolarii prospera in explorare in timp ce fac primii pasi independenti in lumea exterioara. Invata abilitati sociale si de negociere, isi descopera punctele forte si isi dezvolta abilitatile motorii in timp ce se joaca cu mingi, masinute sau cuburi.

Puzzle-uri simple de exemplu ajuta la imbunatatirea memoriei si concentrarii copilului tau in acest timp. Copiii invata cel mai bine prin oportunitati abundente de a explora, de a interactiona cu semenii si de a alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>