O plantă de grădină nu se poate dezvolta în absența apei, acesta este și motivul pentru care ploaia reprezintă sursa de viață a oricărei grădini. Mirosul și frumusețea unui pământ udat de ploaie sunt beneficii de necontestat.
Dacă ploia întârzie să apară atunci plantele trebuie udate dintr-o sursă de apă curentă, cum acesta este costisitoare, o alternativă potrivită ar fi aceea de a aduna apa de ploaie și de a o folosi atunci când este cazul. Cu furtunul sau cu stropitoarea apa mult benefică poate ajunge la plante și în condițiile unei veri toride.
Virtuțile apei asupra plantelor se cunosc din cele mai vechi timpuri, grecii și romanii din Antichitate colectau apa în cisterne imense special construite pentru a o păstra. În acea perioada apa de ploie se folosea atât pentru irigații cât și pentru băut sau pentru spălat.
Astăzi foarte puține persoane mai dețin o cisternă pentru depozitarea apei de ploie, este un lucru incomod dacă stăm să ne gândim că putem folosi apa curentă care se află la un pas de deschirea rubinetului. Deși pare simplă alternativa este costisitoare, în cazul unei perioade de secetă prelungită, udatul săptămânal poate ridica problema banilor.
Pe lângă acest inconvenient mai apare și problema durității apei de rubinet. Aceasta conține foarte mult calcar, clor, flour și azon, motiv pentru care nu este tolerată de anumite plante.
Va recomand motofierastrau o-mac.ro si masina de tuns iarba.