De multe ori, accidentele rutiere apar în anumite circumstanțe din cauza zilei sau a nopții și a condițiilor rutiere. Cu toate acestea, cauza accidentului este cel mai adesea datorat ființei umane, adică a unuia dintre participanții la accident. Cine este vinovat, prin urmare, de accident?
O coliziune sau un accident se întâmplă atunci când te aștepți mai puțin. Merită să îți menții capul limpede și să nu faci greșeli care ar putea duce la refuzul de a ți se plăti despăgubiri și daune. Merită să folosești ajutorul unor profesioniști cu experiență care se vor asigura că procedurile nu devin un chin pentru tine.
Un dosar penal rezultat în urma unui accident este împărțit în două etape – pregătitoare și în instanță. Amintește-ți că, în calitate de victimă, ai dreptul de a raporta probe, de exemplu , de a asculta un martor al evenimentului sau de a asigura monitorizarea – atât municipală, cât și privată – care poate include locul unde a avut loc accidentul. De asemenea, poți – cu acordul persoanei care conduce procedurile – să vizualizezi dosarele procedurilor, să faci fotocopii ale acestora și să obții fotocopii sau copii ale acestora contra cost.
În cazul în care poliția sau parchetul consideră că presupusul făptuitor este vinovat de incident, se trimite o acuzație la instanță sau dacă făptuitorul se simte vinovat și dorește să se supună voluntar pedepsei, în locul acuzării, instanța primește un cerere de pedeapsă convenită.
În cazul în care persoana care conduce procedurile pregătitoare nu are motive să trimită rechizitoriul către instanță, procedurile din caz sunt întrerupte. Potrivit avocatului profesionist, în această etapă se află atât raportarea probelor, participarea la activități procedurale, cât și asigurarea faptului că procedura se încheie prin acuzarea autorului accidentului. Dacă procedura pregătitoare este întreruptă, avocatul poate depune o plângere la instanță , care de cele mai multe ori se dovedește a fi mult mai eficientă decât plângerea scrisă chiar de client.
Ajutorul profesional este, de asemenea, de neprețuit în etapa procedurilor judiciare. Pentru a deveni parte la astfel de proceduri, trebuie să depui în timp util o declarație că vei acționa în cunoștință de cauză.
Dacă ai fost victima unui accident rutier, dar nu știi ce să faci în această situație, cum poți cere despăgubiri sau cum poți avea garanția că vinovatul va plăti pentru toate suferințele care ți-au fost provocate, atunci cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să contactezi și să apelezi la serviciile unui avocat cu experiență în accidentele rutiere și să ceri sfatul acestuia. El te va îndruma și îți ca explica amănunțit care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și, în plus, acesta știe mult mai bine toate prevederile legale sau detalii pe care tu nu ai de unde să le cunoști, precum la câte zile de îngrijiri medicale se face dosar penal sau când un accident rutier poate reprezenta o infracțiune.
În consecință, pentru că nu se poate anticipa dimensiunea despăgubirilor, cel mai bine este să apelezi la serviciile oferite de un cabinet de avocatură, specialiștii de aici putând să te ajute cu cererile de despăgubire.