Cum amenajez dormitorul unui adolescent?

Sa traiesti in casa cu un adolescent este destul de greu deoarece adolescenta este o perioada extrem de importanta din viata fiecarui om, perioada in care acesta trece prin foarte multe experiente si sentimente. Amenajarea dormitorului pentru un adolescent este una dintre situatiile pe care parintii trebuie sa le gestioneze cu foarte mare rabdare si intelepciune deoarece este o activitate ce poate naste multe conflicte. Pentru ca aceste conflicte sa fie evitate, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi dormitorul unui adolescent:

  • In primul rand piesele de mobilier utilizate pentru amenajarea dormitorului trebuie sa fie cat mai incapatoare deoarece adolescenta este perioada in care adolescentul isi doreste sa aiba cat mai multe lucruri. Pentru a evita dezordinea din camera dar si numeroase certuri ce pot aparea ca urmare a acestui lucru achizitioneaza o mobila la comanda pentru a te bucura de cat mai multe spatii de depozitare. Un alt motiv pentru care este recomandata achizitionarea unui dormitor la comanda este faptul ca piesele de mobilier pot fi personalizate in functie de dorintele adolescentului care va locui in respectivul dormitor.
  • Crearea unui loc de relaxare in dormitor este un alt sfat ce trebuie avut in vedere atunci cand se amenajeaza dormitorul unui adolescent. Chiar daca intreg dormitorul este creat pentru relaxare, adolescentii au nevoie de un loc cat mai intim pentru a se relaxa motiv pentru care trebuie realizat un astfel de loc in interiorul dormitorului.
  • Crearea locului de studiu este de asemenea un alt sfat ce nu trebuie evitat atunci cand se amenajeaza dormitorul adolescentului. Acest loc trebuie sa cuprinda toate lucrurile de care un adolescent are nevoie atunci cand studiaza si trebuie sa fie ferit de orice tentatie.
  • Avand in vedere ca adolescenta este perioada in care se formeaza identitatea unei persoane, stilul dormitorului este un alt lucru ce trebuie tratat cu maxima seriozitate. Deoarece aceasta camera trebuie sa reprezinte persoana care locuieste in interiorul acesteia, stilul dormitorului trebuie ales de catre adolescent si nu de catre parintii acestuia.

In concluzie, in cazul in care sunt respectate anumite sfaturi amenajarea dormitorului adolescentului nu este o misiune atat de greu de realizat precum pare la prima vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>