București, România, 16 noiembrie 2021 – Xiaomi Corporation (“Xiaomi” sau “Grupul”), o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, a primit un calificativ de top pentru securitatea sa IoT din partea Internet of Things Security Foundation (IoTSF).
Xiaomi a participat la Conferința Virtuală IoTSF 2021, eveniment global desfășurat pe 3 și 4 noiembrie, care s-a axat asupra securității cibernetice IoT. Xiaomi, care deține cea mai mare platformă AIoT pentru consumatori din lume, și-a împărtășit cunoștințele despre securitatea IoT. În timpul evenimentului, IoTSF a publicat un raport potrivit căruia Xiaomi se numără printre cele mai de succes companii care implementează politici de divulgare a vulnerabilităților. Raportul demonstrează încă o dată poziția de lider a Xiaomi în securitatea IoT.
IoTSF s-a format în 2015 ca răspuns la pericolele tot mai mari la adresa aplicațiilor IoT. IoTSF are peste 100 de membri, printre care reprezentanți ARM, Cisco, BSI, Mastercard și Xiaomi, cu toții concentrați asupra descoperirii de noi metode de protejare a securității IoT. Conferința Virtuală IoTSF 2021 a ajuns la cea de-a șaptea ediție anuală. Delegați ai mai multor companii, instituții și organizații au discutat despre problemele de securitate IoT și au împărtășit ultimele cercetări și practici de pionierat pentru construirea unui ecosistem IoT sigur, fiabil și de încredere.
Kevin Song, directorul Departamentului de Securitate și Conformitate cu Confidențialitatea din cadrul Xiaomi, a prezentat la conferință lucrarea intitulată „IoT Security Compliance Framework Adoption Practice„. În prezentarea sa, Kevin a explicat cum Xiaomi și-a construit cadrul de conformitate cu securitatea IoT prin folosirea celor mai înalte standarde din industrie, precum IoTSF Compliance Framework și ETSI EN 303 645, care sunt unele dintre primele standarde de coeziune în privința securității cibernetice din lume.
IoTSF a publicat Contemporary Use of Vulnerability Disclosure Report, prin care a detaliat politicile de divulgare ale diferitelor companii de tehnologie. Xiaomi s-a aflat pe “Lista Verde”, care conține companii care nu doar că întrunesc cerințele de bază, ci și testele extinse ale IoTSF. Potrivit raportului, există 20 de alte companii din întreaga lume care au fost incluse pe “Lista Verde” alături de Xiaomi, printre care Google, Microsoft, Siemens, Bosch, LG, Panasonic etc.
John Moor, co-fondator și Managing Director al IoTSF, a spus: “Misiunea IoTSF a fost întotdeauna aceea de a ajuta produsele IoT să se conecteze în siguranță. Ca parte din această misiune, am crescut gradul de conștientizare și le-am solicitat furnizorilor IoT să pună pe primul loc securitatea și să acorde mai multă atenție numărului tot mai mare de amenințări la securitate IoT. Xiaomi este un bun exemplu de furnizor responsabil care a răspuns acestui apel și este un bun exemplu de companie care tratează la modul cel mai serios problemele de securitate. Xiaomi și-a demonstrat în mod activ angajamentele – de exemplu, prin publicarea Vulnerability Disclosure Policy din 2019 încoace, dar și datorită transparenței prin care echipele aderă la principiul securității în toate stadiile de producție. Suntem mândri că avem un astfel de membru în IoTSF”
Xiaomi este unul dintre cele mai mari branduri de telefoane inteligente din lume. De asemenea, a dezvoltat cea mai mare platformă AIoT pentru utilizatori din lume. Xiaomi oferă sute de produse în calitatea sa de companie de produse inteligente și electronice de larg consum și are peste 374.5 milioane de dispozitive inteligente (în afară de smartphone-uri și laptopuri) conectate la platforma sa, până la data de 30 iunie 2021. Xiaomi se angajează să sporească protecția securității produselor sale IoT și să îmbunătățească experiența utilizatorilor.
Xiaomi este un membru care implementează alianța ioXt. În iulie 2021, Mi 360° Home Security Camera a obținut Certificarea Kitemark™ pentru Dispozitivele IoT Rezidențiale din partea British Standard Institution (BSI), în timp ce aplicația Xiaomi Home a obținut Certificarea Kitemark™ pentru Aplicații Digitale Sigure. De asemenea, compania a fost unul dintre liderii în dezvoltarea unui laborator specializat pe probleme de securitate IoT, pentru a cerceta tehnologiile de securitate emergente și pentru a oferi o protecție mai mare stilului de viață inteligent bazat pe tehnologie.
Despre Xiaomi Corporation
Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.
Prin viziunea noastră de “a ne împrieteni cu utilizatorii și a fi cea mai cool companie în sufletele lor”, Xiaomi este preocupată constant de inovație, de o experiență de înaltă calitate pentru utilizatorii săi și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.
Xiaomi este una dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane inteligente din lume. Cota de piață a smartphone-urilor livrate a dus compania pe locul al 3-lea la nivel global, în al treilea trimestru din 2021. Compania a creat și cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 374.5 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă (în afară de telefoane și laptopuri), până la 30 iunie 2021. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2021, compania s-a clasat pe locul 338 în topul Fortune Global 500, urcând 84 de poziții față de 2020.
Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.
Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/
Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.