Multe dintre recomandarile de mai jos pot parea comune, insa vei fi surprins sa afli cat de multi manageri le ignora si le neglijeaza. Ele iti pot permite sa obtii lucruri marete la locul de munca: abilitatea de a-ti motiva angajatii sa mute muntii din loc! (Iar ei vor fi fericiti cu job-ul lor, in timp ce lucreaza cu spor).
In cei 13 ani de cand lucram cu echipe si manageri, ca trainer la VisionConsulting am identificat acesti 10 pasi care duc la cresterea gradului de implicare a angajatilor in companiile in care aleg sa lucreze.
Va ajutam sa transformati potentialul in realitate, prin prisma angajatilor.
Vision Consulting
10 pasi de urmat pentru managerii care vor sa aiba angajati implicati si motivati:
1: Defineste-ti clar viziunea. Asigura-te ca viziunea ta este prezentata ca o adevarata harta pentru angajati, iar ei stiu bine DE CE vin la munca si care este obiectivul intregii companii.
2: Da-le angajatilor ceea ce vor si au nevoie. Nu merge pe premisa ca fiecare dintre ei are toate cunostintele, pregatirea si sprijinul supraveghetorilor de care au nevoie – verifica personal si afla de ce au nevoie si cum ii poti tu ajuta.
3: Comunica eficient si des. Sesiuni de training, memo-uri, newsletter-e si intalniri regulate – toate pot fi folosite pentru a-ti face cunoscuta viziunea in randul angajatilor. Asigura-te ca pun intrebari, iar daca par a fi nedumeriti, regandeste modalitatea in care informatia ajunge la ei.
Poate ca cea mai importanta parte din meseria unui manager bun, este comunicarea eficienta. Creand o cultura a comunicarii, in care managerii si angajatii impartasesc scopuri comune si lucreaza impreuna, poate duce la impulsionarea companiei si poate chiar sa o salveze.
4: Implica pe toata lumea. Gaseste o metoda prin care toti angajatii tai sa se implice in planificare si in luarea deciziilor. In felul aceste, proiectul devine “copilul” lor: ceva pentru care merita sa lupte. Pentru a face asta, ori de cate ori este posibil, cere informatii si foloseste ideile lor. Acest lucru nu doar ca ii da incredere in sine si il motiveaza, ci poate duce la metode noi si productive de lucru, care in mod normal ar fi trecute cu vederea in perioadele mai stabile.
5: Feedback-ul este motivantor. Nu astepta recenziile periodice si ofera feedback cat mai des posibil. Feedback-urile positive ar trebui oferite imediat, astfel incat sa incurajeze mai mult, Feedback-ul negativ ar trebui si el oferit cat mai repede posibil, astfel ca angajatii sa aiba oportunitatea de a se auto-corecta. Daca poti, programeaza intalniri saptamanale cu cate un angajat pentru oportunitatea de a discuta proiectele si probleme in curs. Aceste intalniri nu trebuie sa dureze mult, dar pot crea o relatie profesionala puternica.
Si nu uita sa spui “Multumesc” pentru o treaba bine facuta. Este un factor motivant puternic si ar trebui facut des si personal. Recunoasterea publica a contributiilor angajatilor este chiar mai buna.
Citeste integral articolul pe site-ul Vision Consulting.