După creșterea neașteptată de la sfârșitul lui 2017, la aproape 20.000 de dolari a valorii unui bitcoin, s-a produs o adevărată frenezie inclusiv în România cu privire la ea, tot mai mulți dorind ca să investească în această monedă criptografică cu niște caracteristici aparte față de banii fizici.
Ce-i drept, urmarea a fost devalorizarea ei accentuată și rapidă, acum fiind la un curs mult sub jumătate față de decembrie trecut.
Aici, pe Cryptocoin.pro, puteți vedea în timp real ce valoare are azi un BTC.
Principalele trăsături pe care le are moneda criptografică Bitcoin
- Descentralizarea.
Deoarece prin Bitcoin se înțelege inclusiv rețeaua online cu același nume, trebuie precizat din start că nicio instituție financiară particulară sau guvernamentală nu poate ca să controleze platforma în cauză, ea fiind administrată de un grup de internauți voluntari, fiecare dintre ei ținând câte o copie a unui registru special denumit blockchain, document electronic unde sunt trecute toate tranzacțiile efectuate de către useri.
2. Cantitatea limitată, care nu mai poate fi modificată.
În timp ce valutele fizice, precum dolarii sau euro, sunt în număr nelimitat, deoarece se pot face la nevoie emisii ulterioare de către instituțiile abilitate în acest sens, dacă vorbim de bitcoini, aceștia sunt în număr finit, respectiv de 21 de milioane. În decursul timpului de când există, adică de vreo 9 ani, unii useri și-au pierdut monedele virtuale definitiv, dar aceasta nu înseamnă că ele vor fi înlocuite cu altele. Nu se tranzacționează decât criptomonedele care (mai) există efectiv în mediul virtual.
Bitcoin poate fi privit ca o marfă imaterială aflată într-o cantitate limitată pe piața financiară a tranzacțiilor electronice, a cărei valoare este stabilită strict de cerere și ofertă. Se apreciază sau se devalorizează în raport de încrederea pe care aceia care fac parte din rețea o acordă acesteia.
Tocmai din acest motiv este extrem de dorită: pe măsură ce crește foarte mult cererea, oferta fiind limitată (chiar în scădere), sporește și valoarea criptomonedei în cauză.
Dacă doriți să faceți niște schimburi în deplină siguranță, platforma CryptoCoin.pro vă poate ajuta în acest sens cu niște servicii de calitate, comisioane atractive și un servicii de asistență clienți care funcționează tot anul, 24/7.
3. Anonimitatea
Utilizatorii de bitcoini nu trebuie să se identifice în fața rețelei și a celorlalți utilizatori ai acesteia, rămânând astfel anonimi.
Pur și simplu când o solicitare de exchange este trimisă, după verificarea tranzacțiilor anterioare prin care se confirmă că expeditorul are bitcoinii necesari în portofelul lui electronic și autoritatea să îi trimită destinatarului, tranzacția se încheie favorabil.
4. Lipsa de flexibilitate a tranzacțiilor.
După ce o tranzacție între doi user a fost efectuată și confirmată, fiind trecută în blockchain-ul rețelei (adică în registrul electronic amintit), ea nu mai poate să fie ulterior modificată.