București, 26 aprilie 2017. Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România inaugurează Zebra Zou, cel mai nou centru de îngrijire și educație timpurie din rețeaua ANTANTE pentru copii 0-3 ani,. Evenimentul va fi organizat vineri, 28 aprilie, la sediul centrului , din Calea Floreasca, nr. 165, sector 1, începând cu ora 13.00.
Centrul Zebra Zou are o capacitate totală de 27 de locuri și este destinat copiilor cu vârste între 0-3 ani. Spațiile sunt amenajate modern astfel încât să asigure un mediu educațional care vine în întâmpinarea nevoilor individuale ale copiilor. Centrul dispune de 3 săli de grupă, vestiare pentru copii și personal, cabinet medical, oficiu și biberonerie.
La evenimentul de inaugurare vor fi prezenți reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, specialiști din instituțiile publice și organizațiile non-guvernamentale active în domeniul protecției copilului și egalității de șanse, dar și părinți interesati de serviciile sociale oferite in cadrul centrului.
Centrul de tip cresa Zebra Zou este situat in cartierul Floreasca într-o zonă în care nu exista până în prezent un astfel de centru și este ușor accesibil pentru părintii care se întorc la serviciu după concediul de creștere a copilului. Zece dintre locurile disponibile vor fi oferite copiilor ce provin din familii de etnie romă, locația fiind accesibilă și părinților din cartierele Petricani, Tei, Floreasca, Tunari, care sunt sprijiniți în vederea integrării pe piața muncii.
Centrul Zebra Zou funcționează în subordinea Primariei Municpiului Bucuresti- Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti , și este integrat în rețeaua de centre ANTANTE.
Proiectul „Centrul Zebra Zou – Un serviciu incluziv de îngrijire și educație timpurie în cartierul Floreasca din Municipiul București” este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul programului RO11 „Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și cea privată”, program operat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, al carui beneficiar este Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor.
Despre SOS Satele Copiilor România
Proiect cofinanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014 Programul RO11″Promovarea egalității de gen și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată”
SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația derulează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (în Satele SOS și Comunitățile de Tineret) și servicii de consiliere (Programul de Întărire a Familiei). În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15.000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informațiidespre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.