Aparatele de sudura si alte frici din copilarie

Iti amintesti de fricile tale din copilarie? Cu siguranta ca da. Asta pentru ca oricine isi aminteste de aceasta perioada datorita faptului ca primele experiente se inradacineaza adanc in memoria noastra. Iti amintesti, cu siguranta, de primele cazaturi, de primele boacane, de prima data cand ai pupat o fata sau un baiat, dar si de amenintarile parintilor atunci cand nu erai prea cuminte.

Iti amintesti de aparatele de sudura si de sfatul parintilor atunci cand treceai pe langa cineva care suda? De fiecare data iti spuneau sa nu te uiti la sudura ca poti orbi. Stai linistit, nu esti singurul care si-a pus mana la ochi pentru a putea rezista tentatiei de a nu se uita. Si, totusi, atat de mare era curiozitatea tocmai atunci cand cineva iti spunea ce sa nu faci ca sfarseai prin a arunca o scurta privire spre acea lumina puternica. Daca ai facut si tu asta si in acest moment reusesti sa citesti acest articol inseamna ca nu ti s-a intamplat nimic. Vrei sa descoperi cateva frici din copilarie? Poate le-ai trait si tu sau poate iti amintesti de alte frici care te-au marcat.

Bau-Bau si alti monstri misteriosi

De ce functiona atat de bine aceasta strategie cu Bau-Bau? De ce de fiecare data acest misterios personaj reusea sa ne bage la culcare la ora potrivita, sa ne strangem jucariile imprastiate din camera sau sa mancam tot din farfurie. Noi faceam toate aceste lucruri si el nici macar nu exista. Bau-Bau este un personaj care a reusit sa ne sperie si pe noi si functioneaza si cu cei mici din aceste vremuri. Fiecare reprezentare din mintea oricarui copil despre modul in care arata Bau-Bau era complet diferita.
https://inturda.ro/wp-content/uploads/2015/07/Screen-Shot-2015-07-15-at-15.17.19-680×365.png

Mosul nu iti aduce nimic daca nu esti cuminte

Ooo, da! Ce bine functiona si aceasta! Cum sa fiu eu singurul copil care nu primeste cadou de la Mosul? Cum sa ma duc eu la scoala si sa le spun copiilor ca eu nu am primit cadouri pentru ca nu am fost cuminte? Asa ceva era imposibil. Tocmai de aceea eram ingerasii de pe lume cand mama si tata ne spunea ca mosul nu vine la copiii rai. Unde mai pui ca inainte cu cateva zile Mosul vine pe la fereastra ta sa te pandeasca? Nu stii niciodata cand Mosul te poate surprinde ca faci o boacana.

Orbesti daca te uiti la sudura

Am amintit mai devreme de aceasta frica legata de aparatele de sudura. Poate fiecare dintre noi am trait in copilarie aceasta experienta. Parca atunci se practica aceasta meserie mai mult decat se practica azi. Ieseai din curte si vedeai cate un sudor care suda poarta sau gardul vecinului. Mama te tinea de mana si te ruga sa nu te uiti in acea directie caci poti orbi. Acea persoana cu masca era de-a dreptul inspaimantoare pentru noi. Desigur, lumina acea puternica este periculoasa pentru ochi, de aceea se poarta masca de protectie. Insa cu cat distanta este mai mare cu atat riscul de orbire se diminueaza. Totusi, aparatele de sudura si pericolul de orbire ne-au dat cateva batai de cap atunci cand eram mici.

Daca mami tine ochii inchisi nu mai respira

Frica de a ramane singur este una dintre principalele frici pe care le are un om intr-o viata. Ce este foarte important este ca aceasta frica ne urmareste toata viata. Atunci cand ne puneam seara la culcare alaturi de mama, iar ea, franta de oboseala dupa o zi istovitoare adormea mai repede decat noi. Stateam si o priveam si incercam sa imi dau seama daca respira. De multe ori, ma miscam putin mai energic ca sa o trezesc usor si sa vad ca e vie. Frici peste frici care ne raman adanc inradacinate.

Frica de fulgere

Furtunile de vara din ultima perioada nu se compara cu furtunile care aveau loc atunci cand eram copii. Tuna atat de tare incat simteai ca aproape se sparg geamurile, iar fulgerele faceau o lumina foarte puternica in casa. Atunci cand eram mici ne era frica sa nu ne prinda aceste furtuni afara deoarece puteam sa murim. Daca stateai afara pe timp de furtuna te putea fulgera in cap. Asa ca adapostit in casa, cuibarit in pat si eventual si cu o patura pe tine era cea mai sigura solutie din mintea noastra.

BUTON:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>