Ce alegem intre un server dedicat si un VPS?

In ultima perioada mediul online a inceput  sa fie din ce in ce mai atractiv pentru oameni. Fie ca vorbim despre firme care aleg sa isi faca reclama in mediul online prin intermediul propriului site, sau de oameni care doresc sa aiba propriul site, mediul online a cunoscut o semnificativa crestere in ultima perioada. Din punctul meu de vedere, aceasta crestere este doar inceputul ascensiunii mediului online. Acest articol se adreseaza in special posesorilor de site-uri personale, sau celor care isi doresc un site personal. De ce doar acestei categorii de persoane? Deoarece cei care isi doresc sa utilizeze site-ul cu scopul obtinerii unui venit, se vor documenta foarte bine in prealabil.

Revenind la titlul acestui articol, in momentul in care avem un site functional, ce tip de web hosting a alegem? Cu siguranta ca multi dintre posesorii de site-uri sau confruntat cu aceasta dilema. Din acest motiv, am ales sa scriu acest articol, in speranta ca voi reusi sa limpezesc putin neclaritatile cu privire la aceasta intrebare.

In momentul in care iti adresezi aceasta intrebare, trebuie sa stii ca ai doua optiuni de inregistrare domenii web, si anume:

  • Gazduire server dedicat;
  • Gazduire server VPS;

Insa, probabil ca acest raspuns nu te va lamuri prea tare, ba dimpotriva, vei fi intr-o dilema si mai mare. Din acest motiv, in cele ce urmeaza o sa explic pe scurt in ce consta fiecare tip de gazduire web.

Dintre cele doua servicii de gazduire web, cel mai costisitor din punct de vedere financiar este cu siguranta gazduirea pe un server dedicat. Desigur ca si beneficiile oferite de acest tip de gazduire web sunt pe masura. Astfel, cei care apeleaza la acest tip de serviciu se vor bucura printre altele de trafic nelimitat, spatiu de stocare nelimitat,  memorie ram, asistenta tehnica, etc. Acest tip de gazduire web este utilizat in primul rand de marile firme deoarece acestea isi doresc servicii de gazduire web de inalta calitate.

Insa, nu doar marile firme utilizeaza acest tip de gazduire web, ci si persoane fizice care detin site-uri a caror cerinte nu pot fi satisfacute de server-ele VPS. Si daca tot vorbim si despre server VPS, haideti sa vedem pe scurt despre ce e vorba cu acest serviciu de gazduire web. Server-ul VPS, este un server privat virtual in care ai alocat o anumita cantitate de resurse. In cazul in care site-ul pe care il detii poate functiona la capacitate maxima cu cantitatea de resurse oferita de un server VPS, atunci acest tip de gazduire web este varianta castigatoare pentru tine.

In incheierea acestui articol, doresc sa va recomand firma Megahost, una din cele mai bune firme de gazduire web, cel putin din punctul meu de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>