Vinul Livia te incanta de fiecare data!

Cand vine timpul sa deschizi o sticla de vin pentru oaspetii tai, ai face bine sa alegi un vin select si de calitate. De multe ori pretul unui vin bun ne sperie si cautam alternative mai economice, insa calitatea nu este intotdeuna aceeasi. Asta pana cand deschidem o sticla de vin Livia de la Girboiu unde descoperim aceleasi arome intense care nu difera de vinurile de calitate. Livia ofera vinuri Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra de o calitate fara cusur. De exemplu, sticla de Livia Feteasca Neagra, se remarca printr-o culoare rosie intensa cu nuante rubinii. Aroma sa complexa de mure, coacaze rosii, cirese amare si magiun de prune se imbina perfect cu aciditatea scazuta si taninii pronuntati. Este un vin robust, catifelat, cu un gust persistent de afine si note condimentate.

Numele soiului Feteasca Neagra isi are originea in denumirea satului Fetesti. Acesta se afla in comuna Scobinti, judetul Iasi, cu podgorii intinse mentionate din sec. al XII-lea. Astfel, la data de 9 iulie 1631, voievodul Moise Movila vinde si totodata intareste stapanirea lui Eustatie al III-lea, logofat asupra satului Fetesti, tinutul Hirlau, sub Dealul lui Voda, intre Cotnari si Hirlau. Pe langa sat ii mai vinde 7 falci de vie in Dealul lui Voda.

Din soiul Feteasca Neagra se pot obtine vinuri rose si rosii, dar ponderea cea mai mare este a vinurilor rosii. Acestea sunt seci, demiseci, demidulci sau dulci, iar Feteasca Neagra te poarta cu gandul spre fructe de padure, prune si condimente.

O sticla de Feteasca Neagra poate fi servita in diverse ipostaze de la pauza binemeritata dupa o zi lunga la birou pana la evenimente sarbatorite cu fast. Acest vin se pliaza perfect in orice circumstanta sau moment al zilei. Totusi, trebuie mentionat faptul ca temperatura perfecta pentru consum a vinului Feteasca Neagra este de 16-18 grade Celsius. Din punct de vedere culinar, acest vin se asociaza perfect cu preparatele din carne rosie atunci cand se afla la maturitate. Iar daca alegi o Feteasca tanara, preparatele potrivite sunt file de vita la tigaie cu unt si ierburi, prepelita la cuptor in vin rosu, Coq au vin sau Ratatouille. Pentru persoanele ce nu includ carnea in alimentatie, Feteasca Neagra se potriveste perfect cu paste, piure de cartofi, mamaliga si alte delicatese bazate pe condimente verzi, otet balsamic, usturoi, piper rosu, sare de mare sau, desigur, condimente dulci (scortisoara, vanilie). In cazul deserturilor, acest vin se asociaza merelor coapte, mousse-ului de ciocolata neagra sau lava cake.

Feteasca Neagra are o isotie bogata in randul bautorilor de vin rosu si este un soi nemaipomenit pentru preparatele romanesti cu gust. Vinul rosu contine urmatoarele vitamine si minerale – chiar daca acestea sunt prezente in cantitati mici.

Potasiu – acesta ajuta la reglarea ritmului cardiac, ajuta in sinteza acidului proteic si nucleic, la producerea de energie si transformarea zaharului din sange in glicogen;

Fosfor – acesta ajuta la transformarea mancarii ingerate in energie. Fosforul ajuta, de asemenea, functia renala, multiplicare celulara, metabolismul si sustine contractiile musculare ale inimii;

Colina – ajuta la mentinerea sanatatii generale;

Fluor – este un mineral care poate preveni aparitia cariilor si mentine smaltul dintilor puternic.

Alege Girboiu si bucura-te de cele mai bune vinuri rosii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>