Cele mai deosebite statiuni de schi din Europa

In lume sunt o multime de tari in care se practica frumosul sport cunoscut in Romania sub denumirea de schi. Cei care practica acest sport abia asteapta sezonul rece pentru a se bucura de partiile pe care le ofera Romania turistilor dornici sa schieze.

Astazi nu vom vorbi insa de partiile de schi din lume sau din Romania, ci despre cele mai deosebite statiuni de schi din Europa. Sunt multe persoane interesate de partiile de schi din afara tarii, deoarece multe din ele sunt deosebite si merita incercate. Iata care sunt cateva statiunile din Europa deosebite, statiuni ce te astepata cu drag daca iubesti sa schiezi.

O prima statiune de schi pe care o aducem in dicutie este statiune Igls din Austria. Austria e renumita pentru frumoasele partii. Aceasta statiune este deosebita prin faptul ca este intr-un sat care isi pastreaza inca accentele din trecut. Patia este una foarte buna, aici organizandu-se si Jocurile Olimpice de Iarna. Totodata, partia din aceasta statiune are pante atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti. In total te vei putea bucura de aproximativ 300 km de partie. Pe langa schi, in aceasta statiune te mai poti bucura si de alte sporturi de iarna. Se merita sa iti faci rezervari in statiunea Iglis.

A doua statiune despre care vrem sa iti vorbim apartine Italiei, tara renumita si ea pentru partiile pe care le are. Vorbim acum despre statiunea Cortina d’Ampezzo, statiune in care te poti bucura de toate sporturile de zapada din lume. Aici poti practica schiul in cel mai placut mod. Mai mult decat atat, daca vrei sa vezi o priveliste superba, ceea ce trebuie sa faci este sa privesti spre intreaga vale invaluita in zapada. Din statiunea Cortina d’Ampezzo poti vedea foarte clar si bine locul in care muntii Alpi se despart de muncii Dolomoti. Asadar, peisaje incredibile si sporturi de iarna inedite.

O ultima statiune muntoasa deosebita despre care vrem sa-ti vorbim este Pas de la Casa. Aceasta se afla situata in Andorra, mai exact la granita dintre Franta si Andorra. Aici te poti bucura de 186 de km de partie. Statiunea Pas de la Casa este deosebita prin faptul ca aici cantitatile de zapada care cad anual sunt foarte mari. Daca iarna asta vrei zapada multa, acum stii unde sa mergi.

Acestea sunt o parte din statiunile de schi ce te asteapta in Europa. Fa-ti rezervarile din timp si bucura-te de zapada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>