Importanta fotografiei de produs in strategia de comunicare 

 

sedinte foto produs

Atunci cand vorbim despre imagine in comunicare ne gandim imediat la reprezentarea unui obiect in scop publicitar, dar ne putem referi si la un concept mai abstract, fundamental pentru o companie: imaginea corporativa, adica ansamblul afectiv si rational al unui brand, al unui produs, al unei companii, al unei idei. Atunci cand o companie decide sa faca publicitate si sa promoveze un obiect sau serviciu, obiectivul este sa transmita o imagine de sine buna. Comunicarea pe care o face, pornind de la imaginea produsului.

“Spiritul este stimulat mai incet de ureche decat de ochi”, a scris Horatiu in anul 13 I.Hr. Astazi, peste 2000 de ani mai tarziu, aceasta afirmatie este mai actuala ca niciodata. Ganditi-va doar la succesul Facebook, Pinterest si Instagram: aceste retele sociale nu ar avea sens fara imagini. Studiile arata ca un mesaj insotit de o fotografie are cu 94% mai multe vizualizari decat un text. Pe Internet, imaginile sunt catalogate folosind cuvinte cheie (etichete), clasificate dupa culoare, dimensiune, numar de figuri, stil fotografic, ton etc. Intregul World Wide Web nu ar putea exista fara ele.

Modul de a va informa astazi este complet diferit de cel de acum cativa ani: in loc sa parcurgeti paginile unui ziar, derulati prin ceea ce este afisat pe telefonul mobil, tableta sau computerul dvs. Imaginea, mult mai imediata decat textul, are capacitatea de a opri aceasta defilare si de a va incuraja sa cititi mesajul. Numerele confirma acest lucru: omul proceseaza informatii vizuale de 60.000 de ori mai rapid decat informatiile scrise si crede 80% din ceea ce vede, 20% din ceea ce citeste si 10% din ceea ce aude.

Daca obiectivul nostru este sa promovam un obiect care sa se vanda, informatia trebuie sa ajunga cat mai repede posibil, iar cel mai rapid vehicul sunt imaginile care amesteca forma si continutul intr-un mod imediat si usor de inteles pentru toata lumea. Fotografiile sunt instrumentul fundamental al oricarei strategii de comunicare. Din acest motiv, la fel cum comunicarea trebuie sa fie adecvata, asa trebuie sa fie si ele. Fotografiile sunt necesare pentru a interpreta cel mai bine produsul si pentru a fi la curent cu originalul; daca nu sunt, este mai bine sa nu le faceti publice.

IMG_2731 copy

In operatiunile de publicitate, fotografia comerciala este indispensabila. Este utilizat in mai multe canale: de la site-ul web sau comertul electronic la retelele de socializare, de la materialele de hartie, cum ar fi brosuri, pliante), la campanii de publicitate in reviste de tiparite sau pe web.

Cel mai bun mod de a vinde un produs pe un site de comert electronic este de a-l prezenta intr-un mod pozitiv si din acest motiv este esential sa folositi fotografii bune. In general, sunt de preferat fotografiile care reprezinta obiectul intr-un mod „curat”, fara interferente din context sau element. Ideal este ca imaginile sa ofere cea mai realista reprezentare posibila pentru a evita surprize urate la momentul achizitiei. Fotografiile sunt ingredientul indispensabil pentru prezentarea produsului. Pentru a transmite ideea, acestea trebuie sa fie de o calitate excelenta. Aceasta din urma este data nu numai de rezolutie, ci si de luminozitate, claritate si incadrare.  Este esential sa aveti fotografii comerciale de buna calitate. Cea mai buna modalitate de a le obtine este sa apelati la un fotograf de produs profesionist, cu experienta, serios si capabil de fotograf sau comercial. Va recomandam studio foto bucuresti photowire.ro.

Nicio fotografie nu trebuie trecuta cu vederea, deoarece reprezinta principalul si cel mai imediat instrument cu care o companie vorbeste despre ea insasi.

O alta observatie importanta: cand se produc fotografii comerciale, nu trebuie niciodata sa pierdeti din vedere natura lor realista, o cerinta indispensabila pentru obtinerea de rezultate bune in publicitate si vanzari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>