Tranzacțiile cu criptomonede, un sport periculos desfășurat online

La sfârșitul anului 2017 urca spectaculos Bitcoin pe piața criptomonedelor, iar mai apoi a pierdut în doar 24 de ore mai mult de un sfert din valoarea sa, chiar dacă ulterior a reușit să recupereze ceva din această scădere abruptă. Investitorii s-au repezit ca vulturii să tranzacționeze.

Poti cumpăra sau vinde bitcoin a devenit un adevărat sport internațional. Cu riscurile de rigoare.

Se știe că bitcoin (BTC), dar și alte monede virtuale se caracterizează în special printr-o volatilitate înaltă, ceea ce face practic imposibilă prezicerea creșterii sau scăderii valorii nominale a acestor bani criptografici.

Probabil că și în 2018 vor fi asemenea fluctuații amețitoare, în sus sau jos, deoarece, dintr-un anumit punct de vedere criptomonedele sunt niște bule financiare care pot să se explodeze oricând lăsând dezastru în urma lor.

Nu este vorba de o prăbușire care urmează să vină foarte rapid, dar e ca un drob de sare ce stă să cadă, fiind într-un echilibru extrem de instabil, ceea ce le ține fiind doar încrederea investitorilor în monede imateriale.

Specialiștii atrag atenția că trebuie verificat foarte bine cum ne investim banii fizici când este vorba de monede de acest tip.

Aceia ce câștigă pe această piață virtuală sunt oamenii care se pricep la speculațiile financiare și care au abilitatea de a ști când să vândă și când să cumpere criptomonede și în ce cantitate să facă acest lucru.

Pentru novici, tranzacțiile cu criptomonede este mai mult un soi de distracție, precum pariurile online, de aceea nu trebuie să achiziționeze mult, cheltuindu-și economiile într-o proporție mai mare de 5%.

La fel ca și la pariuri, nu se cumpără criptomonezi cu bani împrumutați sau obținuți din vânzarea unor proprietăți (case, terenuri, autoturisme, bijuterii valoroase), nici nu se iau banii pentru traiul zilnic.

Tranzacțiile cu bani electronici, dacă nu ești profesionist, nu reprezintă decât un soi de joc mai elaborat, unde poți să obții oarecare câștiguri, dar poți să pierzi enorm.

Dacă vrei să intri în horă și să faci investiții în acest domeniu, o platforma bună de cripto-exchange este cea mai bună variantă pe care o poți alege pentru a nu-ți pierde banii fizici nu din pricina volatilității monedelor achiziționate, ci din cauza țepelor pe care ți le dau cei prin intermediul cărora cumperi.

BitWin este o platformă serioasă unde ai parte de un bun serviciu de asistență clienți 24/7, comisioane rezonabile, precum și alte avantaje pe care pe poți afla singur dacă o accesezi chiar acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>